Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Alpha: Απαιτείται μια ισχυρή κυβέρνηση

Απαιτείται η ύπαρξη ισχυρής ελληνικής κυβέρνησης η οποία θα αναλάβει την πλήρη και αποκλειστική ευθύνη για τον επανασχεδιασμό του μνημονίου, τονίζει η Alpha Bank.

Alpha: Απαιτείται μια ισχυρή κυβέρνηση
Απαιτείται να τεθεί φραγμός στην πρακτική της τρόικας να υποσκάπτει τις προοπτικές ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας, κάθε φορά όπου δημοσιεύονται αυτοεπιβεβαιούμενες καταθλιπτικές προβλέψεις, αναφέρει η Alpha Bank στο εβδομαδιαίο δελτίο οικονομικών εξελίξεων.

Σύμφωνα με την Alpha "απαιτείται, επίσης, η ύπαρξη ισχυρής ελληνικής κυβέρνησης, η οποία να αναλάβει την πλήρη και αποκλειστική ευθύνη επανασχεδιασμού (όπου αυτό είναι αναγκαίο) του προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής και διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων (ΠΔΠ&ΔΜ), προσδιορισμού των βασικών στόχων για την εξέλιξη του ΑΕΠ και των δημοσιονομικών ελλειμμάτων-πλεονασμάτων, και προώθησης όλων των μέτρων, που θα προβλέπονται από το αναθεωρημένο ΠΔΠ&ΔΜ, για την επίτευξη αυτών των στόχων".

Σύμφωνα με την Alpha "τα πρόσθετα έσοδα που πράγματι μπορεί να επιτευχθούν με την αποτελεσματικότερη σύλληψη της φορολογητέας ύλης σε καμιά περίπτωση δεν είναι δυνατόν να αντικαταστήσουν την απώλεια εσόδων από μέτρα που ήδη εφαρμόζονται, όπως, π.χ., το ειδικό τέλος στα ακίνητα που επιβάλλεται έως τώρα μέσω της ΔΕΗ, ή η εισφορά 1%-4% στα εισοδήματα από € 12.000 και πάνω.

Τα αυξημένα έσοδα από τη φοροδιαφυγή και την εισφοροδιαφυγή είναι απολύτως αναγκαία για να περιορίσουν τη λήψη και νέων μέτρων για την επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων το 2013-2015 και για να επιτρέψουν τη μείωση των συντελεστών του ΦΠΑ που είναι αναγκαία για την ανάκαμψη της οικονομικής δραστηριότητας στη χώρα".

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v