Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Οι εμπλεκόμενοι στο "νέο παραδικαστικό κύκλωμα"

Κατηγορούμενοι για εμπλοκή στο αποκαλούμενο "νέο παραδικαστικό κύκλωμα", είναι τουλάχιστον είκοσι άτομα σε βάρος των οποίων ασκήθηκαν διώξεις για σωρεία κακουργηματικών πράξεων.

Οι εμπλεκόμενοι στο νέο παραδικαστικό κύκλωμα
Κατηγορούμενοι για εμπλοκή στο αποκαλούμενο "νέο παραδικαστικό κύκλωμα", είναι τουλάχιστον είκοσι άτομα σε βάρος των οποίων ασκήθηκαν διώξεις για σωρεία κακουργηματικών πράξεων.
 
Μεταξύ των κατηγορουμένων είναι δύο εφέτες και ένας εισαγγελέας πρωτοδικών ένας αρχιμανδρίτης ο οποίος έχει απασχολήσει και στο παρελθόν την δικαιοσύνη, ένας πολιτικός μηχανικός και ένας δικηγόρος.

Σε βάρος των τριών τελευταίων έχει εκδοθεί διάταξη για απαγόρευση εξόδου από την χώρας , ενώ για τους εμπλεκόμενους δικαστικούς λειτουργούς ήδη από το υπουργείο Δικαιοσύνης έχει σταλεί προς τον Άρειο Πάγο ερώτημα για την παύση τους. Επίσης στην υπόθεση φέρονται να εμπλέκονται δικαστικοί υπάλληλοι, αστυνομικοί και υπάλληλοι του ΣΔΟΕ.

Τα αδικήματα για τα οποία έχει ασκηθεί ποινική δίωξη αφορούν -κατά περίπτωση- απάτη, κατάχρηση εξουσίας, ενεργητική και παθητική δωροδοκία, ψευδή βεβαίωση , εγκληματική οργάνωση, ξέπλυμα βρώμικου χρήματος καθώς και ηθική αυτουργία στα παραπάνω αδικήματα.

Η διερεύνηση της δράσης του κυκλώματος ξεκίνησε μετά από μηνύσεις τριών ιδιωτικών τραπεζών που κατήγγειλαν οτι συγκεκριμένα πρόσωπα, με ύποπτες μεθόδους, κατάφερναν να μπλοκάρουν την διαδικασία πλειστηριασμού ακινήτων οφειλετών τους.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που συγκέντρωσε η υποδιεύθυνση Δίωξης Οργανωμένου Εγκλήματος η πολυμελής σπείρα είχε συστήσει εικονικές εταιρείες αξιοποίησης ακινήτων προκειμένου να ιδιοποιείται ακίνητα που τίθεντο σε διαδικασία πλειστηριασμού.

Σύμφωνα μάλιστα με τα στοιχεία της δικογραφίας, ο τζίρος φέρεται οτι ξεπερνούσε τα δύο δισ. ευρώ.

Η σπείρα εμφανίζεται να είχε διασυνδέσεις με το ΣΔΟΕ , την ΕΛΑΣ, δικαστές, αλλά και με άλλους κρατικούς λειτουργούς.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v