Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σαμαράς: Πρωτοβουλία για μέτωπο κεντροδεξιάς

Άλλο η τροποποίηση όρων και άλλο η καταγγελία του μνημονίου. Η δεύτερη επιλογή οδηγεί σε πτώχευση, σημείωσε ο Αντώνης Σαμαράς. Ελπίζω, είπε, ο κ. Τσίπρας να συνέλθει μέχρι τη στιγμή που θα συναντηθούμε.

Σαμαράς: Πρωτοβουλία για μέτωπο κεντροδεξιάς
Άλλο η τροποποίηση όρων και άλλο η καταγγελία του μνημονίου. Η δεύτερη επιλογή οδηγεί σε πτώχευση, σημείωσε ο Αντώνης Σαμαράς με δηλώσεις του αμέσως μετά τη συνεδρίαση της εκτελεστικής γραμματείας της Ν.Δ.

Ελπίζω, είπε, ο κ. Τσίπρας να συνέλθει μέχρι το απόγευμα που θα συναντηθούμε.

Κάποιοι στην Ευρώπη επιδιώκουν να βγάλουν την Ελλάδα από το ευρώ, σημείωσε. Προτάσεις όπως αυτές του ΣΥΡΙΖΑ ουσιαστικά οδηγούν στο ίδιο αποτέλεσμα. Πρέπει να αποκατασταθεί το αίτημα ασφάλειας των πολιτών, συμπλήρωσε. 

«Είμαι, λοιπόν, αποφασισμένος να πάρω πρωτοβουλίες για τη δημιουργία ενός ευρύτερου ευρωπαϊκού μετώπου της Κεντροδεξιάς στην Ελλάδα, που θα εκφράσει και την πλειοψηφία της κοινωνίας να παραμείνουμε στο ευρώ και τη θέληση του εκλογικού σώματος να αλλάξει η οικονομική πολιτική. Αυτή είναι άλλωστε και η πραγματική εντολή που έδωσε ο ελληνικός λαός.

Καλώ όλους τους πολίτες να συστρατευτούν σε αυτήν την προσπάθεια, ώστε να διασφαλίσουμε τα κεκτημένα δεκαετιών. Καλώ όλες τις πολιτικές δυνάμεις της Κεντροδεξιάς, εντός κι εκτός Βουλής, να πάρουν μέρος», δηλωσε μεταξύ άλλων ο επικεφαλής της Ν.Δ.  

Πρακτικά, ο πρόεδρος της Ν.Δ. απευθύνει πρόσκληση προς την Ντόρα Μπακογιάννη, τον Γιώργο Καρατζαφέρη και τον Στέφανο Μάνο προκειμένου να δημιουργήσει ένα ευρωπαϊκό κεντροδεξιό μέτωπο.

Στην πρωτοβουλία Σαμαρά ερώτημα είναι αν θα περιλαμβάνονται οι Ανεξάρτητοι Έλληνες του Πάνου Καμμένου. Οι θέσεις του τελευταίου για το μνημόνιο ουσιαστικά βρίσκονται εκτός της γραμμής που θέτει ο αρχηγός της Ν.Δ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v