Κομισιόν: Έτοιμοι να συνεχίσουμε τη βοήθεια

Η Κομισιόν δηλώνει έτοιμη να συνεχίσει τη βοήθεια προς την Ελλάδα με τις μεταρρυθμίσεις, στο πλαίσιο του προγράμματος διάσωσης, δήλωσε ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Κομισιόν: Έτοιμοι να συνεχίσουμε τη βοήθεια
Είναι σημαντικό για την Ελλάδα να συνεχίσει με το πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων που έχει ήδη συμφωνηθεί, δήλωσε η Γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ, δίνοντας συνέχεια σε ένα μπαράζ δηλώσεων Ευρωπαίων αξιωματούχων μετά το εκλογικό αποτέλεσμα.

Νωρίτερα, ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής τόνισε ότι η Κομισιόν δηλώνει έτοιμη να συνεχίσει τη βοήθεια προς την Ελλάδα με τις μεταρρυθμίσεις, στο πλαίσιο του προγράμματος διάσωσης.

"Είμαστε έτοιμοι να εξακολουθήσουμε να στηρίζουμε την Ελλάδα με τη συνεχιζόμενη ατζέντα των μεταρρυθμίσεων στο πλαίσιο του δεύτερου προγράμματος οικονομικής προσαρμογής", δήλωσε η Pia Ahrekilde - Hansen και συμπλήρωσε: "Δεν έχουμε ακόμη νέα κυβέρνηση στην Ελλάδα. Η Κομισιόν ελπίζει και περιμένει ότι η μελλοντική κυβέρνηση της Ελλάδας θα σεβαστεί τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει η χώρα".

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο εκπρόσωπος της Καγκελαρίας νωρίτερα, ο οποίος δήλωσε ότι "η χώρα σέβεται όλες τις συμφωνίες που έχει κάνει με την Ελλάδα ανεξαρτήτως κυβέρνησης", καλώντας τη χώρα να παραμείνει στον δρόμο της προσαρμογής.

Σουλτς: Παραίνεση για προσήλωση της Ελλάδας στην Ε.Ε.

"Στόχος των διαπραγματεύσεων στην Ελλάδα πρέπει να είναι ο σχηματισμός μιας συνεργασίας, η οποία θα διατηρήσει την προσήλωση της χώρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, δήλωσε ο πρόεδρος του ευρωκοινοβουλίου Μ. Σουλτς.  

Ειδικότερα, μετά τις εκλογές στην Ελλάδα, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς ανέφερε:

"Το αποτέλεσμα των εκλογών στην Ελλάδα θα πρέπει να αναλυθεί με νηφαλιότητα ώστε να φανεί τι είναι εφικτό. Τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας δεν πρέπει να προκαλέσουν κάποια υπερβολική αντίδραση.

Στόχος των διαπραγματεύσεων στην Ελλάδα πρέπει να είναι ο σχηματισμός μιας συνεργασίας, η οποία θα διατηρήσει την προσήλωση της χώρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η κατάσταση στην Ελλάδα και σε άλλες χώρες δείχνει την ανάγκη να υιοθετηθεί από την Ε.Ε. ένα ολοκληρωμένο πακέτο που θα τονώσει την οικονομική ανάπτυξη και θα δημιουργήσει θέσεις εργασίας. Περιμένω οι Ευρωπαίοι ηγέτες στη συνεδρίαση του Ιουνίου να συμφωνήσουν σε ένα τέτοιο πρόγραμμα.

Προγραμματίζω να επισκεφθώ την Αθήνα πολύ σύντομα για να συνεχίσω τις συζητήσεις με όλες τις δημοκρατικές και εποικοδομητικές πολιτικές δυνάμεις".

Regling: Καταστροφικό σενάριο για όλους η έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ

«Δεν μπορώ να δώσω πρόγνωση για έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη», δηλώνει ο Klaus Regling, ο επικεφαλής του EFSF, σχολιάζοντας το εκλογικό αποτέλεσμα.

Έσπευσε ωστόσο να συμπληρώσει πως η έξοδος από την ευρωζώνη «θα ήταν ένα καταστροφικό σενάριο για την Ελλάδα, για τους πιστωτές της, για τις άλλες χώρες που βρίσκονται στον μηχανισμό στήριξης και για τις τράπεζες».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v