Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τσίπρας: Κυβέρνηση που θα καταργήσει το μνημόνιο

Το εκλογικό αποτέλεσμα αποτελεί μήνυμα ανατροπής τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ευρώπη. Είναι μήνυμα ειρηνικής επανάστασης, υποστήριξε ο Αλέξης Τσίπρας. Στόχος μας κυβέρνηση που θα καταργήσει το μνημόνιο.

Τσίπρας: Κυβέρνηση που θα καταργήσει το μνημόνιο
"Το εκλογικό αποτέλεσμα αποτελεί μήνυμα ανατροπής τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ευρώπη. Είναι μήνυμα ειρηνικής επανάστασης", υποστήριξε ο Αλέξης Τσίπρας.

Η ευρωπαϊκή ηγεσία πρέπει να καταλάβει ότι η πολιτική της λιτότητας έχει υποστεί συντριπτική ήττα, συμπλήρωσε και τόνισε πως "ο ελληνικός λαός δίνει εντολή να ξημερώσει μια νέα μέρα χωρίς βάρβαρα μέτρα, σε έναν δύσκολο δρόμο για έξοδο από την κρίση".

Τα κόμματα που υπέγραψαν τα μνημόνια είναι μειοψηφία και οι υπογραφές τους απονομιμοποιήθηκαν από τη λαϊκή ετυμηγορία. Αν καταφέρουν τα δύο κόμματα να έχουν πλειοψηφία, θα οφείλεται στον εκλογικό νόμο, ανέφερε.

Σημείωσε ότι θέλει να διαβεβαιώσει πως έχει επίγνωση των δυσκολιών που περνούμε και ότι κατανοεί πως η μεγάλη άνοδος δεν αποτελεί επιβράβευση κόμματος ή προσώπου, αλλά επιβράβευση της πρότασης για κυβέρνηση της Αριστεράς, που θα ανατρέψει το μνημόνιο.

Αυτή η πρόταση κέρδισε σχετική πλειοψηφία. Μόνη δέσμευση ότι θα τιμήσουμε την εντολή του λαού να έχει η χώρα κυβέρνηση που θα καταργήσει το μνημόνιο.

Θα εξαντλήσουμε κάθε δυνατότητα να έχουμε εξελίξεις σε προοδευτική κατεύθυνση, συμπλήρωσε λέγοντας πως "από αύριο θα ξεκινήσουμε προσπάθειες για τη συγκρότηση προοδευτικού σχήματος". 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v