Βενιζέλος: Μόνη λύση κυβέρνηση εθνικής ενότητας

«Σεβόμαστε την επιλογή του λαού», δήλωσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος. Συμπλήρωσε ότι κυβέρνηση δικομματισμού δεν έχει νομιμοποίηση και ότι θα αναλάβει πρωτοβουλία για σχήμα εθνικής ενότητας. Τι είπε για το ΠΑΣΟΚ.

Βενιζέλος: Μόνη λύση κυβέρνηση εθνικής ενότητας
Την συγκρότηση κυβέρνησης εθνικής ενότητας που θα συμπεριλάβει όσες πολιτικές δυνάμεις τάσσονται υπέρ της παραμονής της χώρας στο ευρώ ανεξαρτήτως από το αν συμφωνούν ή διαφωνούν με το Μνημόνιο βλέπει ως μόνη λύση ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κ. Ευάγγελος Βενιζέλος.

Με διάγγελμα στο ελληνικό λαό ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αφού διαπίστωσε ότι οι εκλογές αλλάζουν ριζικά το πολιτικό σκηνικό τόνισε ότι με το αποτέλεσμα της κάλπης δεν μπορεί να συγκροτηθεί κυβέρνηση από τις φιλοευρωπαικές δυνάμεις όπως είχε προτείνει προεκλογικά το ΠΑΣΟΚ.

Στο πλαίσιο αυτό το ΠΑΣΟΚ επεξεργάζεται και θα προτείνει πλαίσιο για συγκρότηση κυβέρνησης εθνικής ενότητας από όλα τα κόμματα που έχουν ευρωπαικό προσανατολισμό ανεξαρτήτως του αν συμφωνούν ή όχι με το Μνημόνιο.

«Να δοκιμασθούν στην πράξη οι πολιτικές που βασίζονται στην υπόθεση ότι μπορεί το μνημόνιο να χαλαρώσει, πέραν της παράτασης που προτείνει το ΠΑΣΟΚ, δηλαδή την επέκταση της περιόδου προσαρμογής από τη διετία στην τριετία» τόνισε ο κ. Βενιζέλος.

«Όλοι πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Ο θεός της Ελλάδας ας μας βοηθήσει», τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Πρακτικά, ο κ. Βενιζέλος απέρριψε το σενάριο της συγκυβέρνησης με την Ν.Δ. και φέρεται διατεθειμένος να θέσει ενώπιον των ευθυνών τους τα κόμματα που τάσσονται υπέρ του Ευρώ, αλλά ευαγγελίζονται αλλαγές ή και ανατροπή του Μνημονίου.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ σημείωσε ότι η ριζική αλλαγή του πολιτικού σκηνικού δεν σημαίνει και το τέλος της κρίσης η οποία βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη. «Το ΠΑΣΟΚ πλήρωσε το κόστος ότι κλήθηκε να διαχειριστεί μόνο του τη κρίση» σημείωσε ο κ. Βενιζέλος επαναλαμβάνοντας ότι αυτό ήταν λάθος

Σημείωσε δε ότι στην προεκλογική περίοδο το ΠΑΣΟΚ είπε την αλήθεια, και αυτό αποτελεί παρακαταθήκη, τώρα που θα κληθούν να δοκιμαστούν όσοι υποσχόταν παραμονή στο ευρώ χωρίς τις υποχρεώσεις της παραμονής.

Προανήγγειλε δε ιδεολογικό και οργανωτικό επαναπροσδιορισμό της φυσιογνωμίας του ΠΑΣΟΚ τονίζοντας ότι αποτελεί μήνυμα και προσωπική υποχρέωση για τον ίδιο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v