Αντιδράσεις κομμάτων στις δεσμεύσεις ΠΑΣΟΚ

Για αμνησία του κ. Βενιζέλου κάνει λόγο η ΝΔ, σχολιάζοντας τις προγραμματικές δεσμεύσεις του ΠΑΣΟΚ, ενώ η Κοινωνική Συμφωνία τονίζει ότι ο Βενιζέλος είναι δέσμιος της υπογραφής που έχει βάλει στο δεύτερο μνημόνιο.

Αντιδράσεις κομμάτων στις δεσμεύσεις ΠΑΣΟΚ
Για αμνησία του κ. Βενιζέλου κάνει λόγο η Ν.Δ., σχολιάζοντας τις προγραμματικές δεσμεύσεις του ΠΑΣΟΚ, ενώ η Κοινωνική Συμφωνία τονίζει ότι ο πρόεδρος του κινήματος είναι δέσμιος της υπογραφής που έχει βάλει στο δεύτερο μνημόνιο. Έταξαν πάλι λαγούς με πετραχήλια, λέει η Δημοκρατική Συμμαχία.

Ν.Δ.: "Ο πρωταγωνιστής της τραγωδίας δεν θυμάται τίποτα"

Ο εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, Γιάννης Μιχελάκης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Ο κ. Βενιζέλος σήμερα αποφάσισε να αποκηρύξει τον ίδιο του τον εαυτό.

Μετά από 739 ημέρες από το δικό του καταστροφικό μνημόνιο, μετά από 230 ημέρες από το δικό του χαράτσι, μετά από 170 ημέρες από το δημοψήφισμα που ο ίδιος στήριξε και έφερε την Ελλάδα ένα βήμα από το χείλος του γκρεμού, ο πρωταγωνιστής της τραγωδίας, ο σημερινός αρχηγός του ΠΑΣΟΚ, δεν θυμάται τίποτα.

Όμως, δυστυχώς, γι’ αυτόν ο ελληνικός λαός θυμάται το πέρασμά του από την εξουσία».

Κοινωνική Συμφωνία: "Άλλος Βενιζέλος υπέγραφε το μνημόνιο;"

Με αφορμή την παρουσίαση των"προγραμματικών δεσμεύσεων" του ΠΑΣΟΚ από τον κ. Ευάγγελο Βενιζέλο, το Γραφείο Τύπου της Κοινωνικής Συμφωνίας επισημαίνει τα εξής:

Το «όχι» που εξεστόμισε σήμερα ο κ. Βενιζέλος για τους νέους φόρους, τις οριζόντιες περικοπές και τις νέες επιβαρύνσεις σε μισθωτούς και συνταξιούχους θα είχε αξία να το είχε πει στο δεκάμηνο όπου είχε την ευθύνη της οικονομίας στα χέρια του.

Θα είχε αξία να το πει όταν διαπραγματευόταν με την τρόικα και όχι τώρα, ως προεκλογικό τρικ, μία εβδομάδα πριν από την κρίσιμη αναμέτρηση της 6ης Μαΐου.

Ο κ. Βενιζέλος είναι δέσμιος της υπογραφής που έχει βάλει στο δεύτερο μνημόνιο και το οποίο προβλέπει νέες μειώσεις μισθών και αυξήσεις φόρων από τον Ιούλιο.

Να μας εξηγήσει αν άλλος Βενιζέλος υπέγραφε το δεύτερο μνημόνιο και άλλος Βενιζέλος μας λέει αυτά σήμερα.

Δημοκρατική Συμμαχία: "Έταξαν πάλι λαγούς με πετραχήλια"

Ο εκπρόσωπος Τύπου της Δημοκρατικής Συμμαχίας Θανάσης Ζορμπάς έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Ο κ. Βενιζέλος έταξε και πάλι λαγούς με πετραχήλια. Φοροαπαλλαγές και φοροελαφρύνσεις, χωρίς να εξηγεί όμως με ποιον τρόπο θα εξασφαλίσει τη δημοσιονομική ισορροπία.

Ωστόσο, αυτό που πρέπει να καταλάβουν είναι πως η έξοδος της χώρας από την κρίση δε θα επιτευχθεί με την πολιτική που ακολούθησε ο ίδιος και υιοθέτησε πλήρως και ο κ. Σαμαράς στη συνέχεια.

Χρειάζονται τώρα να υλοποιηθούν γενναίες πολιτικές μεταρρυθμίσεων, διαρθρωτικών αλλαγών και μείωσης της φορολογίας. Πολιτικές που σε αγαστή συνεργασία οι δύο αδιόρθωτοι απέδειξαν πως δεν έχουν το θάρρος να εφαρμόσουν».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v