Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Απειλεί με αποκαλύψεις ο Άκης

«Αυθαίρετη» χαρακτηρίζει με δήλωσή του ο Άκης Τσοχατζόπουλος την απόφαση προφυλάκισης της συζύγου του Β. Σταμάτη. Ενώπιον της ελληνικής δικαιοσύνης «θα ειπωθούν όλα», δηλώνει.

Απειλεί με αποκαλύψεις ο Άκης

Ο Άκης Τσοχατζόπουλος με δήλωσή του χαρακτηρίζει αυθαίρετη την απόφαση της Δικαιοσύνης να προφυλακίσει τη σύζυγό του Β. Σταμάτη, ενώ υποστηρίζει ότι ολοκληρώνεται το σχέδιο εξόντωσής του. Επίσης δηλώνει ότι ενώπιον της ελληνικής δικαιοσύνης «θα ειπωθούν όλα», ενώ τονίζει πως «δεν εκβιάζεται»

Στην επιστολή του, ο πρώην υπουργός αναφέρει χαρακτηριστικά: "Κάποιοι μου λένε: «Πες τα. Αποκάλυψε ποιοι είναι πίσω, ποιοι χρεώνονται επιτέλους αυτές τις αήθεις, εγκληματικές, απάνθρωπες πολιτικές διώξεις, επί 20 μήνες, ποδοπατώντας έτσι τα ανθρώπινα δικαιώματα και τους δημοκρατικούς θεσμούς».

Απαντώ: Στο φυσικό Δικαστή, όπου γρήγορα θα βρεθούμε, πρέπει και θα ειπωθούν όλα. Εκεί θα λάμψει η αλήθεια, θα καταρρεύσει το ψεύδος, θα αποκαλυφθεί ποιοι τίμησαν το δημόσιο συμφέρον και την υπηρεσία στην πατρίδα μας και στο λαό μας.

Προσωπικά δηλώνω ότι δεν εκβιάζομαι. Σαράντα χρόνια στην πολιτική ζωή της χώρας, τα ξέρω όλα. Είμαι αθώος, δεν με αγγίζει καμία κατηγορία, ούτε τα ψεύδη, οι συκοφαντίες και οι λάσπες.

Δε θα μείνει τίποτα στο σκοτάδι. Όλα στο φως".

Προφυλακιστέα η Β. Σταμάτη

Προφυλακιστέα κρίθηκε μετά από απολογία 1,5 ώρας στον ανακριτή η σύζυγος του Άκη Τσοχατζόπουλου Β. Σταμάτη.

Κατηγορείται για ξέπλυμα βρόμικου χρήματος καθώς έχει στην ιδιοκτησία της το ακίνητο της Διονυσίου Αρεοπαγίτου, το οποίο κατά την κατηγορία αγοράστηκε με μίζες που έλαβε ο σύζυγός της Ά. Τσοχατζόπουλος από τα εξοπλιστικά προγράμματα ως υπουργός Εθνικής Άμυνας.

Η κ. Σταμάτη υποστήριξε στον ανακριτή ότι η ίδια δεν διαχειριζόταν τα περιουσιακά στοιχεία. «Είμαι σύζυγος ενός σοφού ανθρώπου, ο οποίος χειριζόταν τα πάντα», είπε στον ανακριτή. Ωστόσο, οι εξηγήσεις της δεν έπεισαν και κρίθηκε προσωρινά κρατούμενη.

Υπενθυμίζεται ότι το μεσημέρι της Παρασκευής το Δικαστικό Συμβούλιο απέρριψε αίτηση εξαίρεσης που είχε καταθέσει η Βίκυ Σταμάτη κατά του ανακριτή, αποδίδοντάς του μεροληψία. Επισημαίνεται ότι η κ. Σταμάτη έχει προσφύγει και στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο υποστηρίζοντας ότι παραβιάζεται το τεκμήριο αθωότητάς της.

Τι υποστηρίζει στο απολογητικό της υπόμνημα η Β. Σταμάτη

«Δε γνωρίζω σε ποιον ανήκαν οι εταιρίες αυτές. Ουδέποτε περιήλθε εις γνώση μου κάποιο στοιχείο το οποίο να εγείρει υπόνοια για κάτι επιλήψιμο.

Πιστεύω ότι αποτελεί κοινό τόπο και δίδαγμα κοινής πείρας το ότι μια γυναίκα όπως εγώ, με την όποια παιδεία και αγωγή μου, γνωρίζοντας έναν άνδρα σαν το σύζυγό μου, στη θέση όπου βρισκόταν, στη διαδρομή που είχε, στη γοητεία που ασκούσε στη δική μου σκέψη και ψυχή, το τελευταίο που θα ενδιαφερόταν να πληροφορηθεί θα ήταν οι λεπτομέρειες των πολιτικών δράσεων και αποφάσεών του ή οτιδήποτε άλλο θα σχετιζόταν με την επαγγελματική πολιτική του δράση.

Παραμένω ένας πιστός και αφοσιωμένος μέχρι αναλώσεως άνθρωπος στο σύντροφο της ζωής μου και στο παιδί μας, ανεξαρτήτως κόστους και τιμήματος».

Ελεύθερη αφέθηκε γνωστή δικηγόρος 

Νωρίτερα, ελεύθερη χωρίς κανέναν περιοριστικό όρο αφέθηκε γνωστή δικηγόρος, νόμιμη εκπρόσωπος της υπεράκτιας εταιρίας Nobilis, η οποία εμπλέκεται στην υπόθεση του μαύρου χρήματος με πρωταγωνιστή τον Άκη Τσοχατζόπουλο.

Η δικηγόρος αρνήθηκε ενώπιον του ανακριτή τις κατηγορίες και υποστήριξε ότι δεν συμμετείχε καθόλου στην οικονομική και εμπορική δραστηριότητα της εταιρίας.

Ελεύθερος αφέθη, επίσης, μετά την ολοκλήρωση της απολογίας του, ο Παναγιώτης Σταμάτης. Του επιβλήθηκαν οι περιοριστικοί όροι της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισης σε αστυνομικό τμήμα.

Απολογούμενος, σύμφωνα με τον δικηγόρο του Νίκο Ρουσόπουλο, υποστήριξε ότι η εμπλοκή του στην υπόθεση ήταν πολύ μικρή καθώς είχε αναλάβει τις επισκευαστικές εργασίες στο σπίτι της Διον. Αρεοπαγίτου για λογαριασμό της υπεράκτιας εταιρίας Nobilis.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο συνήγορός του υποστήριξε ότι ο κ. Σταμάτης δεν γνώριζε τη σχέση του πρώην υπουργού Ά. Τσοχατζόπουλου με τη Nobilis.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v