Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Παράταση για ρύθμιση ληξιπρόθεσμων χρεών

Παράταση έως τις 31 Μαΐου για την υπαγωγή στη ρύθμιση περί ληξιπρόθεσμων οφειλών έδωσε το υπουργείο οικονομικών, με απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Παντελή Οικονόμου.

Παράταση για ρύθμιση ληξιπρόθεσμων χρεών
Παράταση έως τις 31 Μαΐου για την υπαγωγή στη ρύθμιση περί ληξιπρόθεσμων οφειλών έδωσε το υπουργείο οικονομικών με απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Παντελή Οικονόμου.

Η προθεσία έληγε στις 30 Απριλίου.

Υπενθυμίζεται ότι στη ρύθμιση μπρούν να υπαχθούν ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το δημόσιο καθώς και υπέρ τρίτων, βεβαιωμένες στις ΔΟΥ ή στα τελωνεία έως τις 29 Φεβρουαρίου 2012, με πλαφόν ανώτατη οφειλή 10.000 ευρώ για φυσικά πρόσωπα και 75.000 ευρώ για νομικά πρόσωπα.

Η ρύθμιση μπορεί να γίνει σε 24 μηνιαίες δόσεις ή και σε δόσεις που μπορούν να φτάνουν έως τις 60 εάν αποδεικνύεται αδυναμία πληρωμής σε μικρότερο χρονικό διάστημα.

Το ποσό της κάθε δόσης δεν μπορεί να είναι μικρότερο των 100 ευρώ, ενώ στην περίπτωση εφάπαξ εξόφλησης διαγράφεται το 100% των προσαυξήσεων εκπρόθεσμης καταβολής.

Αν η ρύθμιση γίνει σε 2 έως 12 δόσεις, διαγράφεται το 90% των προσαυξήσεων, σε 13 έως 24 μηνιαίες δόσεις διαγράφεται το 75% των προσαυξήσεων και οι διαγραφές προσαυξήσεων μειώνονται όσο περισσότερο αυξάνονται οι μηνιαίες δόσεις.

Η ανακοίνωση

"Με απόφαση του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών Παντελή Οικονόμου παρατείνεται έως τις 31 Μαΐου 2012 η προθεσμία υποβολής αίτησης υπαγωγής στη ρύθμιση ληξιπρόθεσμων οφειλών.

Η παράταση αφορά σε οφειλές οι οποίες κατέστησαν ληξιπρόθεσμες μέχρι και τις 29 Φεβρουαρίου 2012".

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v