Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κρίσιμο υπουργικό για τις τράπεζες

Η οικονομική κατάσταση της ATEbank αλλά και οι προοπτικές του ομίλου βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης που πραγματοποιήθηκε μεταξύ του πρωθυπουργού Λ. Παπαδήμου και του διοικητή της ATEbank Θ. Πανταλάκη.

Κρίσιμο υπουργικό για τις τράπεζες
Κρίσιμο υπουργικό συμβούλιο έχει προγραμματιστεί για σήμερα στις 14.30. Σε αυτό θα εξεταστεί το θέμα των τραπεζών και της ανακεφαλαιοποίησης. 

Τραπεζικές πηγές αναφέρουν ότι το θετικότερο σενάριο είναι να αποφασιστεί το βασικό περίγραμμα του τρόπου ανακεφαλαιοποίησης, χωρίς λεπτομέρειες για τους όρους αυτής.
Το βασικό περίγραμμα θα μπορούσε να περιλαμβάνει τα εξής:
· Το ύψος των κεφαλαίων που απαιτούνται.
· Τις ενέργειες που πρέπει να γίνουν ως προς των εύρεση των κεφαλαίων, έτσι ώστε να ολοκληρωθεί η διαδικασία.
· Ότι οι ζημίες από την BlackRock θα καλυφθούν με CoCos.
· Ότι θα υπάρχουν warrants (σ.σ.: δικαιώματα αγοράς μετοχών από τους υφιστάμενους μετόχους των τραπεζών).

Οι πιθανότητες που συγκεντρώνει το συγκεκριμένο σενάριο είναι περιορισμένες. Το πιθανότερο είναι ότι όλο το πακέτο θα περάσει προς επίλυση στην επόμενη κυβέρνηση.

Ραντεβού Παπαδήμου - Πανταλάκη

Η οικονομική κατάσταση της ATEbank, τα βήματα που έχουν γίνει έως σήμερα στο πλαίσιο του τριετούς προγράμματος εξυγίανσης αλλά και οι προοπτικές του ομίλου βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη στο Μέγαρο Μαξίμου, μεταξύ του πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου και του διοικητή της ATEbank Θεόδωρου Πανταλάκη.
 
Ασφαλείς πληροφορίες του euro2day αναφέρουν ότι η συνάντηση, η οποία έγινε κατόπιν σχετικού αιτήματος από την πλευρά του διοικητή της ATEbank, είχε βασικό αντικείμενο την πλήρη και ακριβή ενημέρωση του πρωθυπουργού για την κατάσταση της ATEbank, κρίσιμη παράμετρος εν όψει της απόφασης που πρέπει να ληφθεί για τον τρόπο ανακεφαλαιοποίησής της.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v