Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Το απολογητικό υπόμνημα της Αρετής Τσοχατζοπούλου

Εκτενή αναφορά στις διαταραγμένες σχέσεις της με τον πατέρα της μετά την εμφάνιση στη ζωή του της Βίκης Σταμάτη κάνει στο απολογητικό της υπόμνημα η προφυλακισμένη πλέον Αρετή Τσοχατζοπούλου.

Το απολογητικό υπόμνημα της Αρετής Τσοχατζοπούλου
Εκτενή αναφορά στις διαταραγμένες σχέσεις της με τον πατέρα της μετά την εμφάνιση στη ζωή του της Βίκης Σταμάτη κάνει στο απολογητικό της υπόμνημα η προφυλακισμένη πλέον Αρετή Τσοχατζοπούλου.

Η ίδια αρνείται την κατηγορία και υποστηρίζει οτι νομίμως αγόρασε το επίμαχο διαμέρισμα στην οδό Δεινοκράτους από τον επίσης κατηγορούμενο στην υπόθεση Αστέριο Οικονομίδη. Ως προς τα χρήματα της αγοράς , σύμφωνα με στοιχεία που προσκόμισε στον ανακριτή, υποστηρίζει οτι προήλθαν από την πώληση άλλου ακινήτου.

Η Αρετή Τσοχατζοπούλου γεννήθηκε το 1964 στο Μόναχο και επέστρεψε οριστικά στην Ελλάδα το 1998 λόγω της γέννησης του 13χρονου σήμερα γιού της Φίλιππου αλλά και της προσπάθειάς της να επανασυδεθεί με τον πατέρα της η οποία , όπως αναφέρει χαρακτηριστικά απέβη άκαρπη.

Η ίδια αναφέρεται εκτενώς στις προσπάθειές της να κρατηθεί μακριά από την "σκιά" του πατέρα της.

" Το πρόσωπό μου όχι μόνο δεν εμπλέκεται στις πολυσέλιδες εκτυπώσεις των νομιμοποιητικών εγγράφων και των τραπεζικών κινήσεων παντελώς άγνωστων σε εμένα εταιρειών και προσώπων ,αλλά το όνομά μου δεν συνδέεται καν με την επαγγελματική πορεία, δραστηριότητα και διαβίωση του πατρός μου ...

Επέλεξα συνειδητά να σπουδάσω και να εργαστώ στη Γερμανία για μεγάλο τμήμα της ενήλικης ζωής μου για δύο λόγους: Αφενός μεν η γερμανική είναι η μητρική μου γλώσσα και αφετέρου ενδόμυχη επιθυμία μου ήταν να μην ταυτιστώ με το πρόσωπο του πατέρα μου διατελούντος υπουργού ήδη από το 1981 και πανελληνίως γνωστού, στενού συνεργάτη του τότε πρωθυπουργού της χώρας, προκειμένου να ωριμάσω αυτόνομα και υπεύθυνα χωρίς να με επικροτούν ή να με καταδικάζουν λόγω της συγγενικής σχέσης μαζί του...

Παρα την αρχική επιστροφή μου στην Ελλάδα το 1994, σε εποχή που ο πατέρας μου είχε αναλάβει εκ νέου υπουργικά καθήκοντα, επέλεξα το 97 και το 98 να εργαστώ στις Βρυξέλλες , προκειμένου μεταξύ άλλων να ξεφύγω από θλιβερές ενδοοικογενειακές διενέξεις οι οποίες ξεκίνησαν μετά τη σύναψη της εξωσυζυγικής σχέσης του πατέρα μου με τη Βίκυ Σταμάτη και τη διάσπαση της έγγαμης συμβίωσης του με την μητέρα μου από το 1996".

Η σχέση με τη Βίκυ Σταμάτη

"Η σχέση αυτή απασχολεί έντονα την δημοσιότητα και έδωσε δυστυχώς άφθονη τροφή για σχόλια επί 15 συναπτά έτη. Ενόψει της σχέσης αυτής, της πικρίας που η μητέρα μου αντιμετώπισε, όλων των δυσάρεστων σχολίων, ενώπιον των οποίων η οικογένειά μου ήταν εκτεθειμένη επί δεκαετίες, οι σχέσεις με με τον πατέρα μου από τη διάσπαση της έγγαμης συμβίωσης του με την μητέρα μου και μετα έγιναν δυστυχώς περισσότερο τυπικές και λιγότερο ουσιαστικές.

Όπως αναφέρει η ίδια πάντως δεν σταμάτησε ποτέ να αγαπά τον πατέρα της. " Βεβαίως αυτό δεν πρέπει να ερμηνευτεί οτι φείδομαι συναισθημάτων έναντι του πατέρα μου, τον οποίο αγαπώ ειλικρινώς και για τον οποίο αγωνιώ.

Ωστόσο, οι προσωπικές του επιλογές με έφεραν δυστυχώς αντιμέτωπη με την νέα στου σύντροφο και μου αποστέρησαν από πολύ νωρίς την καθημερινή επαφή μαζί του. Δεν είναι τυχαίο οτι και μετα την οριστική επιστροφή μου στην Ελλάδα οι κοινές μας εμφανίσεις είναι ανύπαρκτες και η ελάχιστη επικοινωνία δυναμιτιζόταν καθημερινά από την ένταση στις σχέσεις μεταξύ των γονιών μου.

Συνειδητά δεν παρευρέθην στον δεύτερο γάμο του το 2004 αλλά ούτε και προσκλήθηκα στη βάπτιση του γιου τους με την Βίκη Σταμάτη ενώ η παρουσία του ίδιου στις βαπτίσεις των γιων μου ήταν ολιγόλεπτη και κατά την διάρκεια των μυστηρίων. Μετά την γέννηση του πρωτότοκου γιου μου και την εγκατάστασή μου στο σπίτι της Δεινοκράτους ο πατέρας μου μας επισκέφθηκε δυο χρόνια μετά με αφορμή τα γενέθλια του γιου μου".

Αλλεπάλληλα, σε πολλά σημεία του υπομνήματός της η Αρετή Τσοχατζόπουλου αρνείται τις κατηγορίες. Προς επιρρωσιν των ισχυρισμών της μάλιστα σχολιάζει οτι ουδέποτε ο πατέρα της θα την έβαζε σε κίνδυνο. ." Διερωτώμαι με ποια λογική ένας πατέρας θα επέλεγε να καταστήσει ένα από τα παιδιά του, τη θυγατέρα του, μητέρα τριών ανήλικων τέκνων, κοινωνό υποτιθέμενων ανομιών του και μέτοχο μιας υποτιθέμενης εγκληματικής οργάνωσης,

Εξίσου απορίας άξιο είναι για ποιο λόγο και με ποιο έναυσμα θα μπορούσα να ελέγχω τον ίδιο τον πατέρα μου λαμβανομένου υπόψη του γεγονότος οτι τόσο σε επαγγελματικό όσο και σε οικογενειακό επίπεδο, κατά την τελευταία 15ετία τουλάχιστον βρίσκομαι μακριά από αυτόν".

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v