Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ελεύθερη η Κατερίνα Σταμάτη

Ελεύθερη χωρίς κανέναν περιοριστικό όρο αφέθηκε η θεία της Βίκυς Σταμάτη, Κατερίνα η οποία κατηγορείται για νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα.

Ελεύθερη η Κατερίνα Σταμάτη
Ελεύθερη χωρίς κανέναν περιοριστικό όρο αφέθηκε η θεία της Βίκυς Σταμάτη, Κατερίνα, η οποία κατηγορείται για νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα καθώς σε λογαριασμούς της εμβάζονταν διάφορα ποσά μεταξύ των οποίων και ένα ποσό 3 εκατ. δραχμών από την υπεράκτια εταιρεία Torcaso.

Όπως εξήγησε στο απολογητικό της υπόμνημα η Κατερίνα Σταμάτη τα εμβάσματα αυτά προέρχονταν από τον Γερμανό γαμπρό της, καθώς εκείνη είχε αναλάβει για λογαριασμού του ανέγερση σπιτιού στο Πόρτο Ράφτη.

Ως προς το επίμαχο έμβασμα από την Torcaso, η κ. Σταμάτη αναφέρει: «Με πληροφόρησε ότι όταν του ζήτησα τα 3 εκατ. δραχμές για την πληρωμή των συνεργείων έλειπε σε διακοπές εκτός Γερμανίας και δεν μπορούσε άμεσα να παραγγείλει την εκτέλεση του εμβάσματος από τη γερμανική του τράπεζα. Απευθύνθηκε τότε στον κ. Τσοχατζόπουλο, το παιδί του οποίου βάφτισε και του ζήτησε να φροντίσει να εμβαστεί το ποσό χωρίς βεβαίως εκείνη τη στιγμή να γνωρίζει ούτε από ποιο λογαριασμό θα κατέβαλε ο τελευταίος το έμβασμα ούτε τα λοιπά στοιχεία του αποστολέα».

Τα λεγόμενα της κατηγορουμένης κρίνονται ιδιαιτέρως σημαντικά για την εξέλιξη της ανάκρισης καθώς είναι η πρώτη που συνδέει ευθέως τον Άκη Τσοχατζόπουλο με την Torcaso. Σημειωτέον ότι ο υπουργός έχει αρνηθεί οποιαδήποτε σχέση με οποιαδήποτε offshore.

Η κ. Σταμάτη καταλήγει «Γιατί αντιμετωπίζομαι ως επαγγελματίας εγκληματίας απλώς και μόνο επειδή έλαβα εν αγνοία μου και άπαξ από εταιρεία συνεισφερόντων του κ. Τσοχατζόπουλου το ποσό των 3 εκατ. δραχμών, δηλαδή ένα αμελητέο περιουσιακό στοιχείο σε σχέση με τα ιλιγγιώδη ποσά που αναφέρονται ως αντικείμενο δωροδοκίας του στο κατηγορητήριο; Αλήθεια. Ποια πραγματική ανάγκη μπορούσε να καλύψει η μηδαμινή εμπλοκή μου στην εξαφάνιση των ιχνών των δισεκατομμυρίων δραχμών που φέρεται το κατηγορητήριο να προσπορίστηκε παράνομα ο πρώην υπουργός;»

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v