Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Υπουργικό την Παρασκευή για τις τράπεζες

Στο υπουργικό Συμβούλιο της Παρασκευής αναμένεται να ληφθούν οι πρώτες ουσιαστικές αποφάσεις για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, όπως τόνισε κορυφαίο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών.

Υπουργικό την Παρασκευή για τις τράπεζες
Στο υπουργικό Συμβούλιο της Παρασκευής αναμένεται να ληφθούν οι πρώτες ουσιαστικές αποφάσεις για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών μετά το πρόγραμμα ανταλλαγής ομολόγων, όπως τόνισε κορυφαίο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών.

Στην ίδια συνεδρίαση αναμένεται να συζητηθεί και η εκκρεμότητα των ομολογιούχων κατόχων τίτλων αξίας 6,5 δισ. ευρώ, που δεν μπήκαν στο PSI.

To ίδιο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών ανέφερε ότι η τρόικα θα έρθει μεταξύ 15 και 21 Μαΐου για πρώτη επαφή γνωριμίας με το νέο οικονομικό επιτελείο και θα ξαναέρθει αργότερα για τον πρώτο έλεγχο του Μνημονίου και την οριστικοποίηση των νέων μέτρων 11,6 δισ. της διετίας 2013-2014.

Ανοιχτό άφησε η ίδια πηγή, τα μέτρα του καλοκαιριού να είναι τελικά περισσότερα αν υπάρξουν αστοχίες στον προϋπολογισμό ή η ύφεση ξεπεράσει το 4,7% που προβλέπεται στον προϋπολογισμό.

Για τον καλύτερο έλεγχο των δαπανών άλλωστε, το υπουργείο Οικονομικών δια του υπουργού Φ. Σαχινίδη έχει στείλει επιστολή σε όλους τους υπουργούς για την τοποθέτηση διευθυντών δημοσιονομικού ελέγχου σε κάθε υπουργείο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v