Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εκλογές: Έως τις 21:30 της Κυριακής το αποτέλεσμα

Με σημαντικό «μαχαίρι» στο κόστος των βουλευτικών εκλογών της 6ης Μαΐου το οποίο φτάνει το 45% για το υπουργείο Εσωτερικών, αλλά και τεχνολογικές καινοτομίες αναμένεται να εξελιχθούν οι βουλευτικές εκλογές του 2012.

Εκλογές: Έως τις 21:30 της Κυριακής το αποτέλεσμα
Με σημαντικό «μαχαίρι» στο κόστος των βουλευτικών εκλογών της 6ης Μαΐου το οποίο φτάνει το 45% για το υπουργείο Εσωτερικών, αλλά και τεχνολογικές καινοτομίες για ποιοτικότερη και ταχύτερη ενημέρωση σχετικά με το κρίσιμο αποτέλεσμα της κάλπης, αναμένεται να εξελιχθούν οι βουλευτικές εκλογές του 2012.

Τις τεχνολογικές λύσεις που υποστηρίζουν τη συγκέντρωση και μετάδοση των αποτελεσμάτων των εκλογών παρουσίασαν σήμερα η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών και οι επικεφαλείς της εταιρείας Singularlogic.

Σύμφωνα με τον υπουργό Εσωτερικών κ. Αν. Γιαννίτση, οι πόροι που έχουν διατεθεί για τις εκλογές της 6ης Μαΐου είναι περίπου 60 εκ. ευρώ σε ότι αφορά το Υπουργείο Εσωτερικών και το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και είναι μειωμένοι κατά 25% σε σχέση με τις τελευταίες βουλευτικές εκλογές.

Ιδιαίτερα επικριτικός ήταν ο υπουργός στα αιτήματα που εγείρουν ομάδες εργαζομένων στην ΠΟΕ-ΟΤΑ για την καταβολή του εκλογικού επιδόματος. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, «στο μπροστά μέρος του μυαλού μας πρέπει να έχουμε ότι το επίδομα προέρχεται από μειώσεις μισθών, σε μια στιγμή που υπάρχουν 1εκ. άνεργοι και πρέπει να έχουμε συνείδηση σε ποιο κλίμα λειτουργούμε».

Μάλιστα, ερωτηθείς σχετικά με το ενδεχόμενο κινητοποιήσεων των εργαζόμενων που διαμαρτύρονται σχολίασε ότι δεν θέλω να πιστεύω ότι σ' αυτές τις εκλογές θα υπάρξουν συνειδητές πρακτικές που θα έχουν να κάνουν με το ύψος της αποζημίωσης. Πάντως, ο υπουργός διαβεβαίωσε ότι το επίδομα θα καταβληθεί κανονικά στους άμεσα εμπλεκόμενους με τη διαδικασία των εκλογών.

Μετάδοση των αποτελεσμάτων

Αναλύοντας το σύστημα ασφαλούς μετάδοσης των αποτελεσμάτων η Διευθύνουσα Σύμβουλος της Singular Logic, κα Μαρίκα Λάμπρου, ανέφερε ότι θα λειτουργήσει σε δείγμα 5.000 εκλογικών τμημάτων.

Στη παρουσίαση των αποτελεσμάτων θα χρησιμοποιηθούν νέα γραφικά και ασφαλής εκτίμηση του αποτελέσματος θα υπάρξει από τις 21.00 έως τις 21.30.

Το λογισμικό έχει προσαρμοστεί σύμφωνα με τη νέα διοικητική δομή του Καλλικράτη και τα συγκρίσιμα στοιχεία θα παρέχονται σε επίπεδο εκλογικής περιφέρειας.

Στα σημαντικά των φετινών εκλογών είναι το σύστημα more, η εξειδικευμένη εφαρμογή για κινητά σύγχρονης τεχνολογίας, όπου οι πολίτες για πρώτη φορά σε βουλευτικές εκλογές θα έχουν πρόσβαση στα εκλογικά αποτελέσματα κατά τη διάρκεια της μετάδοσης με εύχρηστο και γρήγορο τρόπο.

Στις τεχνολογικές καινοτομίες συμπεριλαμβάνεται το σύστημα ασφαλούς μετάδοσης (SRT) των αποτελεσμάτων, που χρησιμοποιείται για δεύτερη φορά σε βουλευτικές εκλογές και σε ένα δείγμα 5000 περίπου εκλογικών τμημάτων, τυχαίο και αντιπροσωπευτικό. Καθοριστικής σημασίας για την επιτυχία του προγράμματος είναι η συνεργασία των εμπλεκόμενων φορεών.

Για πρώτη φορά θα λειτουργήσει πιλοτικά η εφαρμογή των Πρωτοδικείων και αφορά τα Πρωτοδικεία Καβάλας, Χίου και Μυτιλήνης. Μέσω του συστήματος αυτού εξασφαλίζεται μειωμένος όγκος δουλειάς για τα Πρωτοδικεία.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v