Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μπαράζ προσφυγών στο ΣτΕ για το "κούρεμα"

Περίπου επτά χιλιάδες προσφυγές ομολογιούχων, εταιρειών , Ταμείων έχουν κατατεθεί στο Συμβούλιο της Επικρατείας με αντικείμενο το "κούρεμα" των ομολόγων που κατείχαν.

Μπαράζ προσφυγών στο ΣτΕ για το κούρεμα
Περίπου επτά χιλιάδες προσφυγές ομολογιούχων, εταιρειών , Ταμείων κτλ έχουν κατατεθεί στο Συμβούλιο της Επικρατείας με αντικείμενο το "κούρεμα" των ομολόγων που κατείχαν η συνολική αξία των οποίων αποτιμάται σε δεκάδες δισεκατομμύρια ευρώ.

Επί του παρόντος έχουν κατατεθεί στο ΣτΕ 72 αιτήσεις ακύρωσης , ωστόσο σε κάθε προσφυγή που κατατίθεται στο ΣτΕ περιλαμβάνονται μέχρι και 200 ομολογιούχοι, μεταξύ των οποίων και φαρμακευτικές εταιρείες οι οποίες προσφεύγουν ομαδικά κατα του PSI.

Σήμερα προσέφυγαν στο ΣτΕ το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών (ΕΒΕΑ), το Ταμείο Αλληλοβοήθειας Ιδιωτικού Προσωπικού Πολεμικού Ναυτικού και χιλιάδες ομολογιούχοι.

Παράλληλα, έχουν καταθέσει έως τώρα προσφυγές το Ταμείο Υγείας Προσωπικού ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ της Ελλάδος - Ειδικός Λογαριασμός Επικούρησης Μελών, το Αλληλοβοηθητικό Ταμείο Πρόνοιας Εργαζομένων ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ, ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος κ.λπ.

Ειδικότερα, το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο υποστηρίζει ότι τα διαθέσιμα του στις 9 Μαρτίου 2012 ανέρχονταν σε 10.973.888 ευρώ και μετά το «κούρεμα» (53,5%) έμειναν 5.624.118 ευρώ.

Επιπροσθέτως, επισημαίνει ότι η περιουσία του δεν προέρχεται από κρατική επιχορήγηση αλλά αποκλειστικά από τις συνδρομές των μελών του και κάνει λόγο για «αρπαγή των διαθέσιμων του» με αποτέλεσμα να μην μπορούν να καλυφθούν οι ταμειακές ανάγκες του Ταμείου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v