Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αντιδράσεις ΟΤΕ για καταγγελία εναλλακτικών (upd)

Καταγγελία στην Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων για τη μη συμμόρφωση του ΟΤΕ στους νόμους που αποφάσισε η Επιτροπή πέρυσι, θα καταθέσει την Τρίτη ο Σύνδεσμος Αδειοδοτημένων Τηλεπικοινωνιακών Παρόχων (ΣΑΤΠΕ).

Αντιδράσεις ΟΤΕ για καταγγελία εναλλακτικών (upd)
του Σταμάτη Ζαχαρού

Καταγγελία στην Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων για τη μη συμμόρφωση του ΟΤΕ στους νόμους που αποφάσισε η Επιτροπή πέρυσι, θα καταθέσει την Τρίτη το πρωί, ο Σύνδεσμος Αδειοδοτημένων Τηλεπικοινωνιακών Παρόχων (ΣΑΤΠΕ).

Σύμφωνα με την απόφαση της ΕΕΤΤ, οι τιμές των τελών διασύνδεσης μειώθηκαν πέρυσι τον Δεκέμβριο αναδρομικά, από τις αρχές του 2003, και των μισθωμένων γραμμών θα ίσχυαν από τη δημοσίευσή τους στο ΦΕΚ.

Ο ΟΤΕ προσέβαλε την αναδρομικότητα της απόφασης (που αφορά στα τέλη διασύνδεσης) στο Συμβούλιο της Επικρατείας που εξέδωσε και σχετική προσωρινή απόφαση υπέρ του ΟΤΕ, αλλά όπως υποστηρίζουν οι εναλλακτικοί δεν εφάρμοσε τις τιμές ούτε για το 2004, παρά το γεγονός ότι αυτές δημοσιεύτηκαν στο ΦΕΚ.

Οι εναλλακτικοί με την επικείμενη καταγγελία τους -που είναι η πρώτη σειράς ανάλογων καταγγελιών, ο αριθμός των οποίων είναι σύμφωνα με πληροφορίες διψήφιος και που θα ακολουθήσουν τις επόμενες ημέρες– ζητούν από την Επιτροπή να μάθουν γιατί δεν εφαρμόστηκε ο νόμος, και φυσικά για την άμεση εφαρμογή του.

Για το θέμα αυτό αλλά και για διάφορα άλλα θέματα που αφορούν στο θεσμικό πλαίσιο των τηλεπικοινωνιών κλιμάκιο του ΣΑΤΠΕ, μεταβαίνει στις αρχές της επόμενης εβδομάδας στις Βρυξέλλες, όπου και θα έχει συναντήσεις με στελέχη αρμόδιων γενικών γραμματειών της Ε.Ε.

Σύμφωνα πάντα με την ίδια πηγή, η αρμόδια επιτροπή της Ε.Ε. για τις τηλεπικοινωνίες εξεπλάγη το καλοκαίρι, όταν μεταβαίνοντας στην Αθήνα διαπίστωσε την κατάσταση που επικρατεί στην ελληνική αγορά.

* Τι σχολιάζει ο ΟΤΕ

Υψηλόβαθμα στελέχη του ΟΤΕ, εκτιμούν ότι το θέμα είναι επουσιώδες, διότι ο Οργανισμός αποδέχεται τις τιμές που είχε ορίσει πέρυσι η ΕΕΤΤ, και προτίθεται (όπως έχει ήδη δηλώσει στους εναλλακτικούς) να εκδώσει πιστωτικά τιμολόγια για τις ”λάθος” χρεώσεις, μέχρι το τέλος του έτους.

Οι ίδιες πηγές μάλιστα αναφέρουν ότι το θέμα που ανακινούν οι εναλλακτικοί ενδεχομένως δεν είναι ανεξάρτητο από τη νέα απόφαση της ΕΕΤΤ σχετικά με το κόστος των μισθωμένων γραμμών που εξεδόθη προ ημερών.

Με τη νέα αυτή απόφαση, τα τιμολόγια σχεδόν διπλασιάζονται και όπως είναι φυσικό, μια τέτοια εξέλιξη θεωρείται ότι θα έχει ιδιαίτερη βαρύτητα σε οποιοδήποτε δικαστήριο εξετάσει την προηγούμενη προσδυγή.

Εξάλλου, υποστηρίζουν τα ίδια στελέχη, το θέμα μπορεί να σχετίζεται ακόμη και με το γεγονός ότι ο ΟΤΕ επιτακτικά στις τελευταίες ημέρες ζητά από τους εναλλακτικούς την κατάθεση εγγυητικών επιστολών (όπως έχει δικαίωμα) λίγες όμως εταιρίες έχουν ανταποκριθεί.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v