Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στο ΣτΕ η πρώτη προσφυγή για το PSI

Στο Συμβούλιο της Επικρατείας κατατέθηκε η πρώτη προσφυγή ομολογιούχων του ελληνικου΄ Δημοσίου με την οποία ζητούν την ακύρωση του PSI στο οποίο δεν συμμετείχαν εθελοντικά.

Στο ΣτΕ η πρώτη προσφυγή για το PSI
Στο Συμβούλιο της Επικρατείας κατατέθηκε η πρώτη προσφυγή ομολογιούχων του ελληνικού Δημοσίου με την οποία ζητούν την ακύρωση του PSI στο οποίο δεν συμμετείχαν εθελοντικά.

Κατόπιν αυτών το Συμβούλιο της Επικρατείας καλείται πλεον να κρίνει την νομιμότητα των πράξεων μεσω των οποίων υλοποιήθηκε το PSI και για όσους ομολογιούχους δεν συμμετείχαν σε αυτό.

Στην προσφυγή που κατέθεσαν το πρωί στο Συμβούλιο της Επικρατείας για λογαρισμό των ομολογιούχων ο καθηγητής του Διοικητικού Δικαίου Π. Λαζαράτος και ο δικηγόρος Αλ. Λυκουρέζος υποστηρίζεται μεταξύ άλλων ότι υπάρχει σωρεία παραβιάσεων του Συντάγματος αλλα και της Ευρωπαικής Συμβασης για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου.

Η πρώτη προσφυγή στο ΣτΕ κατατέθηκε από την αδελφή μιας 76χρονης γυναίκας οι οποία είχε στην κατοχή της ομόλογα του ελληνικού δημοσίου αξίας 433.000 ευρώ τα οποία εντάχθηκαν προς ανταλλαγή και απο έναν συνταξιούχο του ΤΕΒΕ ο οποίος εχει ομόλογα του ελληνικού Δημοσίου αξίας 9.000 ευρώ.

Οι δύο προσφεύγοντες υποστηρίζουν οτι υπέστησαν περιουσιακή ζημία από το κούρεμα των ομολόγων. Η 76χρονη υποστηρίζει ότι ζημιώθηκε κατα 201.335 ευρώ, ενώ ο συνταξιούχος υποστηρίζει ότι ελαττώθηκε η περιουσία του κατα 4.175 ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v