Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Διακόπηκε για 20 Απριλίου η δίκη Π. Ψωμιάδη

Στις 20 Απριλίου θα εκδικαστεί στο τριμελές εφετείο κακουργημάτων η δίκη με κατηγορούμενο τον πρώην πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της Aspis, Παύλο Ψωμιάδη, τη σύζυγο και την κόρη του.

Διακόπηκε για 20 Απριλίου η δίκη Π. Ψωμιάδη
Στις 20 Απριλίου θα εκδικαστεί στο τριμελές εφετείο κακουργημάτων η δίκη με κατηγορούμενο τον πρώην πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της Aspis, Παύλο Ψωμιάδη, τη σύζυγο και την κόρη του, οι οποίοι κατηγορούνται για απάτη και νομιμοποίηση εσόδων αναφορικά με το σκέλος της Aspis Capital.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο κ. Ψωμιάδης κατηγορείται οτι εξαπάτησε τους επενδυτές, υποσχόμενος μεγάλες αποδόσεις από την αγορά επενδυτικών ομολόγων. Η σύζυγός του και η κόρη του κατηγορούνται γιατί εμφανίζονται ως μέλη του ΔΣ.
 
Σήμερα δήλωσαν στο δικαστήριο παράσταση πολιτικής αγωγής 58 άτομα, επενδυτές, οι οποίοι μάλιστα, όταν η υπεράσπιση του Π. Ψωμιάδη ζήτησε αναβολή της υπόθεσης, διαμαρτυρήθηκαν έντονα. "Εμείς είμαστε οι χαμένοι, δεν έχουμε ακούσει ούτε ένα συγνώμη και θέλουν να αναβάλλουν κιόλας;", ανέφεραν σχετικά.

Όταν μάλιστα τέθηκε ζήτημα ότι λήγει το 18μηνο όριο προσωρινής κράτησης για τον Παύλο Ψωμιάδη, κάποιοι από τους συγκεντρωμένους επενδυτές είπαν: "Ποτέ να μην βγει από τη φυλακή".

Το αίτημα αναβολής που έθεσε η πλευρά Ψωμιάδη απερρίφθη και αντ' αυτού το δικαστήριο διέκοψε για τις 20 Απριλίου.

Επίσης, στις 5 Απριλίου συνεχίζεται η άλλη υπόθεση με κατηγορούμενο τον Παύλο Ψωμιάδη, η οποία αφορά το κακούργημα της πλαστογραφίας μετά χρήσεως για κατάθεση πλαστής εγγυητικής επιστολής ύψους 550 εκατ. ευρώ στην Επιτροπή Εποπτείας Ιδιωτικής Ασφάλισης προκειμένου να μην κλείσει ο όμιλος Ασπίς. Η δίκη βρίσκεται στο στάδιο εξέτασης μαρτύρων υπεράσπισης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v