Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στη Βουλή η δικογραφία Μ. Λιάπη για ΟΣΕ

Στη Βουλή διαβιβάζεται από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου η δικογραφία που αφορά ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες του πρώην υπουργού Μεταφορών Μιχάλη Λιάπη σχετικά με δραστηριότητες και συμβάσεις που υπέγραψε ο ΟΣΕ.

Στη Βουλή η δικογραφία Μ. Λιάπη για ΟΣΕ
Στη Βουλή διαβιβάζεται από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου η δικογραφία που αφορά ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες του πρώην υπουργού Μεταφορών και Επικοινωνιών Μιχάλη Λιάπη σχετικά με δραστηριότητες και συμβάσεις που υπέγραψε ο ΟΣΕ.

Δημοσιεύματα του Ιουνίου 2007 αλλά και καταγγελίες του τότε βουλευτή ΠΑΣΟΚ Ντίνου Ρόβλια προκάλεσαν την παρέμβαση της Εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας και στο πλαίσιο της έρευνας που έγινε προέκυψαν ενδείξεις για πιθανές ευθύνες του κ. Λιάπη ο οποίος ως υπουργός επόπτευε τον ΟΣΕ.

Η δικογραφία αφορά: 1) την αλλαγή το Μάιο του 2007 των προδιαγραφών για την προμήθεια τροχαίου υλικού του ΟΣΕ, 2) την ενοικίαση από τον ΟΣΕ στις 4.4.2007 οκτώ συρμών τους οποίους είχε παραδώσει στον ΟΣΕ η κατασκευάστρια κοινοπραξία Siemens - Ελληνικά Ναυπηγεία Α.Ε. ως αντιστάθμισμα για την μη έγκαιρη παράδοση τροχαίου υλικού, 3) την καθυστέρηση στις 21.9.2005 παράδοσης από τον ανάδοχο του ολοκληρωμένου πληροφοριακού συστήματος διαχείρισης επιβατικών μεταφορών του ΟΣΕ, 4) το διαγωνισμό για την παροχή υπηρεσιών φύλαξης με ανθρώπινο δυναμικό των εγκαταστάσεων του ΟΣΕ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v