Προεκλογικό ντεμαράζ για ρουσφέτια!

Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ άνοιξαν την αυλαία της προεκλογικής περιόδου. Αλαλούμ για ημιυπαίθριους. Αποσύρθηκε νομοσχέδιο Σκανδαλίδη. Αλληλοκαταγγελίες για ρουσφέτια σε ΕΛΤΑ, ΕΛΣΤΑΤ από Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ.

Προεκλογικό ντεμαράζ για ρουσφέτια!
Την αυλαία της προεκλογικής περιόδου έσπευσαν να ανοίξουν το ΠΑΣΟΚ και η Ν.Δ., επιδιδόμενα σε… ντεμαράζ ρουσφετολογικών ρυθμίσεων και αλληλοκαταγγελιών, που δυναμιτίζουν την κυβέρνηση Παπαδήμου και μαζί της ό,τι είχε κερδηθεί σε επίπεδο κλίματος συνεργασίας μεταξύ των δύο κομμάτων.

Μέσα σε ένα 24ωρο, η κυβέρνηση αναγκάστηκε να αποσύρει από την ολομέλεια της βουλής νομοσχέδιο που είχε με την έγκριση του πρωθυπουργού την τροπολογία για τη φορολόγηση σε σοφίτες, πατάρια και λοιπούς βοηθητικούς χώρους, ενώ από καταψήφιση απειλείται και το νομοσχέδιο για τα ταξί εφόσον δεν υπάρξουν αλλαγές αλλά και απόσυρση διατάξεων.

Ταυτόχρονα, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Κ. Σκανδαλίδης αναγκάστηκε χθες να αποσύρει το σχέδιο νόμου για την ενοποίηση των φορέων έρευνας και ανάπτυξης στον αγροτικό τομέα, κατόπιν δήλωσης της Ν.Δ. ότι δεν θα το ψηφίσει.

Είναι η πρώτη φορά που αποσύρεται από τη βουλή νομοσχέδιο που συζητείται στην ολομέλεια και ενώ είχε περάσει από την αρμόδια επιτροπή, έστω με επιφυλάξεις από τη Ν.Δ. Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης δήλωσε ότι αποσύρει το νομοσχέδιο για λόγους αρχής, «κάρφωσε» όμως τη Ν.Δ. σημειώνοντας πως γνώριζε ότι το σχέδιο νόμου είχε συμπεριληφθεί στην ατζέντα της κυβέρνησης συνεργασίας υπό τον Λ. Παπαδήμο.

Η Ν.Δ., από την πλευρά της, θύμισε ότι είχε εκφράσει την αντίθεσή της ήδη από την υπογραφή της υπουργικής απόφασης πριν καν τη συγκρότηση της κυβέρνησης Παπαδήμου, σημειώνοντας ότι η θέση της ήταν και είναι η μεταφορά των φορέων στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.

Καυγάς για ρουσφέτια σε ΥΠΟΙΚ και ΕΛΤΑ

Η Ν.Δ. καταγγέλλει ότι στις 12 Μαρτίου 2012, με κοινή υπουργική απόφαση, την οποία συνυπογράφει ο Ευάγγ. Βενιζέλος, εγκρίθηκε η πρόσληψη από τα Ελληνικά Ταχυδρομεία (ΕΛ.ΤΑ.) 2.340 ατόμων με 8μηνες συμβάσεις και στις 23 Μαρτίου 2012 η Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛ.ΣΤΑΤ.) ανακοίνωσε την πρόσληψη 1.000 συνεργατών, καθορίζοντας μάλιστα τη λήξη υποβολής αιτήσεων μόλις στις 28 Απριλίου.

Κάλεσε δε τους αρμόδιους υπουργούς να πάρουν πίσω τις ρουσφετολογικές αποφάσεις, προειδοποιώντας ότι ως κυβέρνηση δεν πρόκειται να τις αναγνωρίσει.

Το ΠΑΣΟΚ, από την πλευρά του, φωτογραφίζει ως υπεύθυνο για την πρόσληψη των 2.340 ατόμων από τα ΕΛΤΑ τον Μ. Βορίδη, υπουργό Υποδομών και Μεταφορών και στέλεχος της Ν.Δ., ο οποίος, όπως αναφέρει το ΠΑΣΟΚ, επιμόνως ζήτησε από την τετραμελή υπουργική επιτροπή την έγκριση αυτών των προσλήψεων, όπως γίνεται παγίως κάθε χρόνο την περίοδο αυτή.

Καταγγελίες για άσχετες διατάξεις Βορίδη από βουλευτές του ΠΑΣΟΚ

Τέλος, την απόσυρση από το νομοσχέδιο για τα ταξί άσχετων διατάξεων που δεν έχουν να κάνουν με τις μνημονιακές υποχρεώσεις ζήτησαν κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της αρμόδιας επιτροπής βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, απειλώντας ότι αν δεν αποσυρθούν θα τις καταψηφίσουν.

Οι Μπεγλίτης, Γείτονας και Διαμαντίδης ζήτησαν να αποσυρθούν άσχετες διατάξεις, καταγγέλλοντας ότι έρχονται την τελευταία στιγμή και εξυπηρετούν μικροπολιτικά συμφέροντα.

Μάλιστα ο Γιάννης Διαμαντίδης ανέφερε χαρακτηριστικά: «Έχετε ξεφύγει από κάθε όριο, υπάρχει αλληλοσύγκρουση υπουργών. Αυτό το ν/σ κάνει ρουσφέτια και διευθετήσεις υπουργών. Είναι αδιανόητο να νομοθετούν με βάση το προσωπικό τους συμφέρον».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v