Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Λαυρεντιάδης: Ζητά αποδέσμευση 160 εκ. σε Ελβετία

Συνάντηση με τον εισαγγελέα του Αρ. Πάγου Ιωάννη Τέντε είχε ο Λ. υρεντιάδης, ο οποίος ζήτησε και πάλι την αποδέσμευση των τριών λογαριασμών του στην Ελβετία προκειμένου να επιστρέψει 160 εκατ. ευρώ στην Proton Bank.

Λαυρεντιάδης: Ζητά αποδέσμευση 160 εκ. σε Ελβετία
Συνάντηση με τον εισαγγελέα του Αρ. Πάγου Ιωάννη Τέντε και τον επικεφαλής οικονομικό εισαγγελέα Νίκο Παντελή είχε ο επιχειρηματίας Λαυρέντης Λαυρεντιάδης, ο οποίος ζήτησε και πάλι την αποδέσμευση των τριών λογαριασμών του στην Ελβετία προκειμένου να επιστρέψει 160 εκατ. ευρώ στην Proton Bank.

Ο κ. Λαυρεντιάδης βαρύνεται, με 27 ακόμη άτομα, για πέντε κακουργήματα αναφορικά με δάνεια ύψους 701 εκατ. ευρώ που δόθηκαν από την Proton Bank επί προεδρίας του σε εταιρίες συμφερόντων του.

Ο ίδιος έχει επιχειρήσει πολλές φορές να διαπραγματευτεί με τις εισαγγελικές αρχές το ξεπάγωμα των συγκεκριμένων τραπεζικών λογαριασμών και σήμερα, ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου του απάντησε πως θα εξετάσει το αίτημά του, το οποίο θα γίνει δεκτό μόνο εφόσον βρεθεί τρόπος, τα χρήματα να πάνε κατευθείαν στα ταμεία της Proton Bank χωρίς να μεσολαβήσουν εταιρίες ή λογαριασμοί του Λ. Λαυρεντιάδη.

Επισημαίνεται ότι ο κ. Λαυρεντιάδης έχει επιστρέψει 51 εκατ. στην τράπεζα, αποσκοπώντας στις ευεργετικές διατάξεις του νόμου που προβλέπουν την εξάλειψη του αξιοποίνου στην περίπτωση αποκατάστασης της ζημιάς. Ωστόσο, ο οικονομικός εισαγγελέας Γρηγόρης Πεπόνης θεώρησε ότι η κίνηση αυτή δεν ήταν επαρκής και ζήτησε οι διώξεις να αφορούν το σύνολο των 701 εκατ. ευρώ.


ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v