Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Παπαϊωάννου: Ζητά επιτάχυνση απονομής δικαιοσύνης

Συνάντηση με την ηγεσία των ανωτάτων δικαστηρίων της χώρας είχε ο υπουργός Δικαιοσύνης Μιλτιάδης Παπαϊωάννου ο οποίος ζήτησε την άμεση εφαρμογή του νέου νόμου 4055/2012 που αφορά την επιτάχυνση απονομής δικαιοσύνης.

Παπαϊωάννου: Ζητά επιτάχυνση απονομής δικαιοσύνης
Συνάντηση με την ηγεσία των ανωτάτων δικαστηρίων της χώρας είχε ο υπουργός Δικαιοσύνης Μιλτιάδης Παπαϊωάννου ο οποίος ζήτησε την άμεση εφαρμογή του νέου νόμου 4055/2012 που αφορά την επιτάχυνση απονομής της Δικαιοσύνης.

Ο Μιλτιάδης Παπαϊωάννου ζήτησε από τους ανώτατους δικαστές να ενημερωθεί ολόκληρη η δικαστική πυραμίδα για τις διατάξεις του νέου νόμου 4055/2012 προκειμένου αυτός να τεθεί σε εφαρμογή από τις 2 Απριλίου 2012.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης, συζητήθηκαν οι καθυστερήσεις στην απονομή της Δικαιοσύνης και έγινε ιδιαίτερης αναφορά στην καθυστέρηση "εκδίκασης πράξεων διαφθοράς πολιτικών και κρατικών αξιωματούχων, υποθέσεων μεγάλου κοινωνικού ενδιαφέροντος και μείζονος δημοσίου συμφέροντος".

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Δικαιοσύνης ο κ. Παπαιωάννου , "εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του για το γεγονός ότι σε πολλές περιπτώσεις ο παραπάνω νόμος δεν εφαρμόζεται από τις δικαστικές αρχές, καθώς επίσης και για το γεγονός της καθυστέρησης να του αποσταλούν τα στοιχεία για την πορεία υποθέσεων οικονομικού εγκλήματος, τα οποία έχει ήδη ζητήσει προκειμένου να απαντήσει σε σχετική ερώτηση βουλευτών".

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v