Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στη Βουλή η δικογραφία για σκάνδαλα στον ΟΣΕ

Στην Βουλή προκειμένου να διερευνηθούν ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες του πρώην υπουργού Μεταφορών Μ. Λιάπη διαβιβάζεται από την Εισαγγελία Πρωτοδικών, δικογραφία που αφορά καταγγελίες για σκάνδαλα στον ΟΣΕ.

Στη Βουλή η δικογραφία για σκάνδαλα στον ΟΣΕ
Στην Βουλή προκειμένου να διερευνηθούν ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες του πρώην υπουργού Μεταφορών Μιχάλη Λιάπη διαβιβάζεται από την Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας, δικογραφία που αφορά καταγγελίες για σκάνδαλα στον ΟΣΕ την περίοδο 2004-2007.

Η υπόθεση διερευνήθηκε μετά από καταγγελίες του τότε βουλευτή κ. Ντίνου Ρόβλια αλλα και δημοσιεύματα του Τύπου που αναφέρονταν

-σε παρατυπίες και αλλαγή των προδιαγραφών για την προμήθεια τροχαίου υλικού στον ΟΣΕ
-στην ενοικίαση οκτώ αμαξοστοιχιών Desiro που είχε παραδώσει η Siemens πριν από τους ολυμπιακούς αγώνες , οι οποίες ενοικιάστηκαν σε τίμημα ίσο με αυτό της αξίας τους ( 8 εκατομμύρια ευρώ),
-στην καθυστέρηση παράδοσης του ολοκληρωμένου πληροφοριακού συστήματος διαχείρισης επιβατικών μεταφορών του ΟΣΕ
- στον διαγωνισμό για τις υπηρεσίες ασφαλείας.

Η δικογραφία αποστέλλεται στην Βουλή καθώς προκύπτουν ενδείξεις ότι ο υπουργός γνώριζε για τα όσα γίνονταν στον ΟΣΕ, αν και θα πρέπει να σημειωθεί ότι οι όποιες ποινικές ευθύνες είναι παραγεγραμμένες.

Ωστόσο η έρευνα συνεχίζεται για 20 περίπου μή πολιτικά πρόσωπα,μέλη του Δ.Σ. του ΟΣΕ αλλα και μέλη επιτροπών οι οποίοι προσεχώς θα κληθούν από την εισαγγελέα Πόπη Παπανδρέου με την ιδιότητα του υπόπτου τέλεσης του αδικήματος της απιστίας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v