Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ποινική δίωξη για σχέδιο δολοφονίας του Καραμανλή

Ποινική δίωξη κατά αγνώστων με αφορμή δημοσιεύματα του τύπου το καλοκαίρι του 2008 που αναφέρονταν σε σχέδιο δολοφονίας κατά του πρώην πρωθυπουργού Κ. Καραμανλή άσκησε ο εισαγγελέας, Ν. Ορνεράκης.

Ποινική δίωξη για σχέδιο δολοφονίας του Καραμανλή
Ποινική δίωξη κατά αγνώστων με αφορμή δημοσιεύματα του τύπου το καλοκαίρι του 2008, που αναφέρονταν σε σχέδιο δολοφονίας κατά του τότε πρωθυπουργού Κ. Καραμανλή, άσκησε ο εισαγγελέας, Ν. Ορνεράκης.

Η δίωξη αφορά προπαρασκευαστικές πράξεις εσχάτης προδοσίας σε διατάραξη ομαλής λειτουργίας του πολιτεύματος και σε αποστέρηση του πρωθυπουργού από την άσκηση της εξουσίας που του παρέχει το Σύνταγμα.

Μεταξύ των προπαρασκευαστικών πράξεων για την διατάραξη του πολιτεύματος, πλην του σχεδίου δολοφονίας του πρώην πρωθυπουργού, ο εισαγγελέας περιλαμβάνει και τα γεγονότα του Δεκεμβρίου του 2008, που σηματοδοτήθηκαν από τα σοβαρά επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας.

Επί του παρόντος η υπόθεση έχει ανατεθεί σε τακτικό ανακριτή ωστόσο εξετάζεται η διερεύνηση της από εφέτη ανακριτή.

Αντικείμενο της ανάκρισης είναι να εντοπιστούν οι οργανωτές του σχεδίου αποσταθεροποίησης.

Τα δημοσιεύματα του Τύπου βάσει των οποίων ξεκίνησε η εισαγγελική έρευνα, παρουσίαζαν ενημερωτικό δελτίο της ΕΥΠ το οποίο αναφερόταν σε έγγραφο της Ρωσικής Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Ασφαλείας ( FSB) σύμφωνα με το οποίο ο πρώην πρωθυπουργός ήταν στόχος κύκλων που ήθελαν να "αναβάλουν ή να ματαιώσουν την ενεργειακή πολιτική" του, η οποία ήταν τότε φιλική προς την Ρωσία.

Σύμφωνα μάλιστα με όσα δημοσίευσε το περιοδικό "Επίκαιρα " επικαλούμενο το έγγραφο της FSB:

*Ομάδα εργασίας της ρωσικής υπηρεσίας ήρθε στην Ελλάδα για να κάνει επιχειρήσεις αντιπαρακολούθησης.

*Μεταξύ 20 και 25 Απριλίου 2008 η ομάδα αυτή συνεπλάκη με άτομα τα οποία παρακολουθούσαν τον πρώην πρωθυπουργό. Τα άτομα διέφυγαν αλλά στο όχημα που εγκατέλειψαν βρέθηκαν χάρτες με τις διαδρομές που ακολουθούσε ο Καραμανλής, πληροφορίες για τους άνδρες ασφαλείας του, όπλα, κιάλια νυχτερινής οράσεως και εκρηκτικά!

Το σχέδιο αποσταθεροποίησης της χώρας σύμφωνα με το έγγραφο της FSB περιελάμβανε τέσσερα σημεία :

1.Πολιτική αποσταθεροποίηση η οποία υποτίθεται επιτεύχθηκε με το Βατοπαίδι
2.Επιχειρηματική αποσταθεροποίηση που υλοποιήθηκε με την υποβάθμιση της οικονομίας .
3.Κοινωνική αποσταθεροποίηση με κοινωνικές αναταραχές και τρομοκρατικές ενέργειες
4.Προβλήματα στην εξωτερική πολιτική.

Στο ενημερωτικό δελτίο της ΕΥΠ πάντως αναφερόταν ότι η εγκυρότητα αυτών των πληροφοριών δεν μπορεί να ελεγχθεί και δεν αποκλείει το ενδεχόμενο να πρόκειται για σκόπιμη παραπληροφόρηση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v