Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Eurobank: Πολύ επιτυχημένο το PSI

Το πρόγραμμα ανταλλαγής ομολόγων αποδεικνύεται πολύ επιτυχημένη συμφωνία, τονίζει η Eurobank σε έκθεσή της, επισημαίνοντας ότι η επιτυχής ολοκλήρωσή του θα αποτελέσει θετικό καταλύτη για το κλίμα.

Eurobank: Πολύ επιτυχημένο το PSI
Το πρόγραμμα ανταλλαγής ομολόγων αποδεικνύεται πολύ επιτυχημένη συμφωνία, τονίζει η Eurobank σε έκθεσή της, επισημαίνοντας ότι η επιτυχής ολοκλήρωσή του θα αποτελέσει θετικό καταλύτη για το κλίμα, τουλάχιστον βραχυπρόθεσμα.

Η τράπεζα σημειώνει ότι το νέο πακέτο διάσωσης προσφέρει πλήρη κάλυψη των δανειακών αναγκών του δημοσίου στην περίοδο 2012-2014 ενώ το χρηματοδοτικό "κενό" της περιόδου 2015-2020 υποχωρεί κάτω των 50 δισ. ευρώ, τα οποία θα μπορούσαν να καλυφθούν ενδογενώς, πιθανώς από επιπρόσθετα έσοδα αποκρατικοποιήσεων. 

Ως εκ τούτου, η Ελλάδα ενδέχεται να εξασφαλίσει επαρκή χρηματοδότηση έως το 2020 χωρίς να στραφεί στις αγορές με εκδόσεις μεσοπρόθεσμων και μακροπρόθεσμων ομολόγων, αναφέρει η τράπεζα.

Παράλληλα, το νέο πακέτο αναμένεται να έχει σημαντική θετική επίπτωση στην φερεγγυότητα της χώρας ενώ η συνολική μείωση τόκων ως αποτέλεσμα τόσο των καλύτερων όρων στη νέα δανειακή σύμβαση όσο και από το PSI θα ανέλθει στα 98 δισ. ευρώ την περίοδο 2012-2020. 


 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v