Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ολοκλήρωση 4 νέων επενδύσεων από Attica Ventures

Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία 4 νέες επενδύσεις της Attica Ventures συνολικού ύψους € 55 εκ. Από τις επενδύσεις αυτές οι τρεις αφορούν την υλοποίηση και θέση σε λειτουργία ισάριθμων έργων ΑΠΕ στην Αρκαδία και την Ηλεία.

Ολοκλήρωση 4 νέων επενδύσεων από Attica Ventures
Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία 4 νέες επενδύσεις της Attica Ventures συνολικού ύψους € 55 εκ. Από τις επενδύσεις αυτές οι τρεις αφορούν την υλοποίηση και θέση σε λειτουργία ισάριθμων έργων ανανεώσιμων πηγών ενέργειας 22MW (αιολικό 14 MW και 2 Φ/Β 7MW), στην Αρκαδία και την Ηλεία.
 
Η κατασκευή των έργων ολοκληρώθηκε πρόσφατα και ήδη τα δύο Φ/Β, που αναπτύχθηκαν σε συνεργασία με τον όμιλο Solar Cells Hellas έχουν ήδη διασυνδεθεί στο δίκτυο. Έχουν λάβει τις οριστικές άδειες λειτουργίας και έχει ξεκινήσει η τιμολόγηση στο σύστημα. Τα ίδια κεφάλαια με τα οποία συμμετείχε η Attica Ventures ήταν περισσότερα από 9,3 εκ. και η εταιρία συνεργάστηκε με την Attica Bank για την επιτυχή ολοκλήρωση του χρηματοδοτικού σχήματος (δανειακά κεφάλαια- bridge finance).

Παράλληλα η Attica Ventures ολοκλήρωσε το δεύτερο γύρο χρηματοδότησης στην εταιρία Antcor, εταιρία παραγωγής λογισμικού τηλεπικοινωνιακών δικτύων, με στόχο την περαιτέρω εξέλιξη και ολοκλήρωση των προϊόντων της. Η εταιρία συμμετείχε πρόσφατα σε σειρά εκθέσεων στη Silicon Valley και την Ευρώπη, πέτυχε να συνάψει σημαντικές διεθνείς επιχειρηματικές συνεργασίες μεταξύ των οποίων την εμπορική συνεργασία με την ισραηλινή εταιρία CEVA (εταιρία εισηγμένη στο NASDAQ και το LSE, και με κεφαλαιοποίηση περί τα $ 600 εκ.)

Με αφορμή την ολοκλήρωση και των 4ων νέων επενδύσεων ο Διευθύνων Σύμβουλος της Attica Ventures κ. Γιάννης Παπαδόπουλος δήλωσε:

«Μέσα σε ένα ιδιαίτερα δυσμενές επιχειρηματικό και οικονομικό περιβάλλον ολοκληρώσαμε σημαντικές επενδύσεις και συνεργασίες με πολυεθνικές εταιρίες προς όφελος των επενδυτών, των συμμετοχών μας αλλά και της ελληνικής οικονομίας. Επενδύσαμε σε κρίσιμους τομείς όπως είναι οι ΑΠΕ και η υψηλή τεχνολογία. Σημαντικός παράγοντας για την υλοποίηση και ολοκλήρωση των επενδύσεων αυτών αποτέλεσε η εμπιστοσύνη και συνεργασία μας με την Attica Bank, η οποία βοήθησε ουσιαστικά με την τεχνογνωσία και εμπειρία της στην επιτυχή ολοκλήρωση της χρηματοδότησης αυτών των έργων».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v