Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αγωγές κατά των Μ. Παπαιωάννου και Ε. Βενιζέλου

Την πρόθεσή τους να καταθέσουν αγωγές κατά των υπουργών Δικαιοσύνης και Οικονομικών, καθώς και κατά των προϊσταμένων των δικαστηρίων, γνωστοποίησαν οι δικαστικοί υπάλληλοι της Αθήνας.

Αγωγές κατά των Μ. Παπαιωάννου και Ε. Βενιζέλου
Την πρόθεσή τους να καταθέσουν αγωγές κατά των υπουργών Δικαιοσύνης και Οικονομικών Μιλτ. Παπαϊωάννου και Ευ. Βενιζέλου, καθώς και κατά των προϊσταμένων των δικαστηρίων, γνωστοποίησαν οι δικαστικοί υπάλληλοι της Αθήνας οι οποίοι διεκδικούν δεδουλευμένα που δεν τους έχουν καταβληθεί.

Στη γενική συνέλευση της Ομοσπονδίας Δικαστικών Υπαλλήλων που έγινε σήμερα αποφασίστηκε η κατάθεση αγωγών με τις οποίες οι δικαστικοί υπάλληλοι διεκδικούν συνολικά περίπου 45.000 ευρώ για μή καταβολή δεδουλευμένων κατα το τελευταίο δίμηνο.

Οι δικαστικοί υπάλληλοι της Αθήνας διεκδικούν υπερωρίες για εργασία τα Σάββατα, Κυριακές και αργίες σε διαδικασίες αυτοφώρου και ανακριτικών πράξεων, όπως και για εργασία σε αυτόφωρα και ανακριτικές διαδικασίες πλέον του ωραρίου τους.

Στη συνέλευση αποφασίστηκε η ελαστικοποίηση (άτυπη αναστολή) των εξαγγελθεισών πρόσφατων κινητοποιήσεων των δικαστικών υπαλλήλων που ξεκίνησε από την 1η Μαρτίου 2012, ενώ δόθηκε προθεσμία μέχρι την 1η Απριλίου 2012 στον υπουργό Δικαιοσύνης για να ανευρεθούν τα αναγκαία κονδύλια προκειμένου να μπορούν να πληρωθούν όσοι δικαστικοί υπάλληλοι εργάζονται υπερωρίες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v