Στο 75% - 80% η συμμετοχή στο PSI - FT

Η συμμετοχή στο PSI δεν θα ξεπεράσει το 75%-80%, αναφέρει δημοσίευμα των FT. Εκτιμά ότι αναπόφευκτα θα ενεργοποιηθούν οι CACs ώστε η συμμετοχή να αγγίξει το 95% και να ολοκληρωθεί η διαδικασία μέχρι τη Δευτέρα.

Στο 75% - 80% η συμμετοχή στο PSI - FT
Μεγάλη ομάδα πιστωτών συμφώνησε να συμμετάσχει στο PSI, αναφέρει δημοσίευμα των Financial Times, που όμως επισημαίνει ότι η ενεργοποίηση των ρητρών συλλογικής ευθύνης είναι μάλλον αναπόφευκτη.

Το δημοσίευμα επικαλείται πηγές από την Αθήνα, οι οποίες αναφέρουν ότι «το ποσοστό της συμμετοχής μάλλον δεν θα ξεπεράσει το 75% - 80%». Συμπληρώνει, ωστόσο, πως «εάν ενεργοποιηθούν τα CACs τότε είναι πιθανόν το ποσοστό συμμετοχής να ανέλθει στο 90%-95% και το PSI να ολοκληρωθεί μέχρι τη Δευτέρα».

«Είναι σχεδόν βέβαιο ότι τα CACs θα ενεργοποιηθούν αφού κλείσει η προσφορά το βράδυ της Πέμπτης», αναφέρει η πηγή των Financial Times.


Θα συμμετάσχουν στο PSI όλες οι ελληνικές τράπεζες - Reuters

Όλες οι ελληνικές τράπεζες αναμένεται να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα ανταλλαγής ομολόγων του δημοσίου (PSI), αναφέρουν τραπεζικές πηγές στο Reuters.  

Σημειώνεται ότι οι ελληνικές τράπεζες διαθέτουν ομόλογα η αξία των οποίων υπερβαίνει τα 40 δισ. ευρώ.

"Περιμένω ότι όλες οι ελληνικές τράπεζες θα συμετάσχουν στο PSI", δήλωσε κορυφαίος Έλληνας τραπεζίτης στο πρακτορείο.   

ΟΔΔΗΧ: Δεν υπάρχουν κεφάλαια για όσους δεν συμμετάσχουν στο PSI

Το πρόγραμμα διάσωσης της Ελλάδας δεν περιλαμβάνει κεφάλαια για καταβολή πληρωμών σε ομολογιούχους που αρνηθούν να συμμετάσχουν στο PSI, εξήγησε ο ΓΓ του ΟΔΔΗΧ σε συνάντηση με εκπροσώπους των γερμανικών τραπεζών στη Φρανκφούρτη.

Ο ΟΔΔΗΧ επεσήμανε ότι η περίοδος αποδοχής του προγράμματος ανταλλαγής ομολόγων λήγει στις 9:00 (CET) στις 8 Μαρτίου.

Παράλληλα, σημειώνει ότι εάν η αποδοχή των προτεινόμενων αλλαγών στα ομόλογα με ελληνικό δίκαιο είναι επαρκής, σχεδιάζει, σε συνεννόηση και με τον επίσημο τομέα, να καταστήσει τις αλλαγές δεσμευτικές για όλους τους ομολογιούχους των εν λόγω τίτλων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v