Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

IIF: Δώδεκα μέλη της steering commitee στο PSI

Χρηματοπιστωτικοί οργανισμοί που μετέχουν στην επιτροπή ιδιωτών πιστωτών του IIF ανακοίνωσαν ότι θα λάβουν μέρος στο PSI. Τα ονόματα των δώδεκα τραπεζών, hedge funds και ασφαλιστικών.

IIF: Δώδεκα μέλη της steering commitee στο PSI
Οι χρηματοπιστωτικοί οργανισμοί που συμμετέχουν στην επιτροπή των ιδιωτών πιστωτών (steering committee) του IIF ανακοίνωσαν τη Δευτέρα ότι θα λάβουν μέρος στο PSI.

Όπως μεταδίδει το Reuters, συνολικά δώδεκα τράπεζες, hedge funds και ασφαλιστικοί οργανισμοί που συμμετέχουν στην επιτροπή του IIF για το PSI εξέδωσαν ανακοίνωση στην οποία αναφέρουν ότι θα συμμετάσχουν στην ανταλλαγή των ομολόγων. 

Τα μέλη της επιτροπής που θα συμμετάσχουν είναι οι Allianz, Alpha Bank, Axa, BNP Paribas, CNP Assurances, Commerzbank, Deutsche Bank, Eurobank EFG, Greylock Capital Management, ING Bank, Intesa San Paolo και Εθνική Τράπεζα.

"Ούτε η επιτροπή ούτε κάποιο από τα μέλη της εισηγείται ή προσφέρει κάποια συμβουλή σε οποιοδήποτε από τους κατόχους χρέους που μπορεί να λάβει μέρος στο PSI", αναφέρεται στην ανακοίνωση.

"Κάθε ένας από τους κατόχους χρέους πρέπει να λάβει τις δικές του αποφάσεις για το αν θα συμμετάσχει ή όχι σε αυτές τις προσφορές, βασιζόμενος στα δικά του ειδικά συμφέροντα και στις παραινέσεις των δικών του συμβούλων", προσθέτει.

Αναλυτικά η ανακοίνωση των μελών της επιτροπής του IIF:

"Κάθε ένα από τα ακόλουθα μέλη της οργανωτικής επιτροπής των ιδιωτών πιστωτών για την Ελλάδα ανακοινώνει ότι προτίθεται να συμμετάσχει σε αυτές τις προσφορές, με διαγωνισμό και κατά περίπτωση με ψηφοφορία, όλων των τίτλων που αποτελούν το αντικείμενο αυτών των προσφορών. Ούτε η επιτροπή ούτε κάποιο από τα μέλη της εισηγείται ή προσφέρει κάποια συμβουλή σε οποιοδήποτε από τους κατόχους χρέους που μπορεί να λάβει μέρος στο PSI. Κάθε ένας από τους κατόχους χρέους πρέπει να λάβει τις δικές του αποφάσεις για το αν θα συμμετάσχει ή όχι σε αυτές τις προσφορές, βασιζόμενος στα δικά του ειδικά συμφέροντα και στις παραινέσεις των δικών του συμβούλων".

Αφού μνημονεύονται οι προαναφερθέντες όμιλοι η ανακοίνωση προσθέτει ότι "ορισμένα από τα μέλη της επιτροπής δεν έχουν ακόμα ολοκληρώσει τις διαδικασίες αποδοχής".

Oι γερμανικές τράπεζες θα συμμετάσχουν στο PSI

Οι περισσότερες γερμανικές τράπεζες θα αποδεχθούν την προσφορά που διαπραγματεύθηκε το IIF με την ελληνική κυβέρνηση για την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους. Αυτό τουλάχιστον αποκαλύπτει το πρακτορείο Reuters επικαλούμενο πηγές προσκείμενες στις διαπραγματεύσεις.

Συγκεκριμένα, το πρακτορείο αναφέρει ότι η FMS Wertmanagement, ο μεγαλύτερος πιστωτής της χώρας με έκθεση που σε ονομαστικό επίπεδο ξεπερνά τα 8 δισ. ευρώ, θα αποδεχθεί τη συμφωνία για την ανταλλαγή των ομολόγων. Η FMS, η περιβόητη bad bank της Γερμανίας που δημιουργήθηκε για να απορροφήσει τις τοξικές τοποθετήσεις των γερμανικών τραπεζών, επισήμως θα αποφασίσει τη συμμετοχή της στο swap εντός της εβδομάδας, αναφέρει το Reuters.

Επίσης, η Commerzbank, έχει δηλώσει από τον Φεβρουάριο ότι δεν έχει άλλη επιλογή από την συμμετοχή στο PSI.Η Deutsche Bank δήλωσε ότι θα συμμετάσχει στη συμφωνία για το PSI. Το πρακτορείο Reuters πάντως, επικαλούμενο πηγές και σε άλλες γερμανικές τράπεζες αναφέρει με συνολική έκθεση σε ελληνικά ομόλογα ύψους 1 δισ. ευρώ, όπως η DZ Bank και η Erste – επίσης θα συμμετάσχουν στη συμφωνία.

Το ίδιο ισχύει και για την ασφαλιστική Munich Re που επισήμως δεν έχουν προβεί σε ανακοινώσεις, αλλά εκτιμάται ότι θα συμμετέχει στη συμφωνία.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v