Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Βράβευση επιχειρηματικότητας με τα ”Κούρος 2004”

Στους κ. κ. Βασίλη Φουρλή, του φερώνυμου ομίλου, Δημήτρη και Μιχάλη Σαράντη, βασικούς μετόχους των εταιριών Τυράς και Όλυμπος Βιομηχανία Γάλακτος και Βασίλη Κωνσταντακόπουλο της Costamare Shipping, απονεμήθηκαν τα Βραβεία ”Κούρος 2004” που αθλοθετεί για δέκατη χρονιά η Λέσχη Επιχειρηματικότητας.

Βράβευση επιχειρηματικότητας με τα ”Κούρος 2004”
Τα Βραβεία ”Κούρος 2004” που αθλοθετεί για δέκατη χρονιά η Λέσχη Επιχειρηματικότητας απονεμήθηκαν σήμερα την Τετάρτη 24 Νοεμβρίου.

Τα Βραβεία ”Κούρος 2004” επέδωσε, όπως και στις προηγούμενες χρονιές, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Κωστής Στεφανόπουλος, ενώ χορηγός της εκδήλωσης ήταν ο ΟΠΑΠ και η ΔΕΠΑ.

Σημειώνεται πως για την επιλογή των βραβευμένων προηγείται διερεύνηση από το σωματείο που στηρίζεται σε μια σειρά από κριτήρια τα οποία πρέπει να πληρούν οι υποψήφιοι, ενώ στη συνέχεια καταρτίζεται short list τεσσάρων υποψηφίων για κάθε βραβείο.

Τα Βραβεία ”Κούρος 2004” απονεμήθηκαν στους εξής:

* Το βραβείο Ανάπτυξης και/η Καινοτομίας στον κ. Βασίλειο Φουρλή, βασικό μέτοχο και διευθύνοντα σύμβουλο του ομίλου εταιριών Φουρλής.



* Το βραβείο Επίδοσης στον Διεθνή Οικονομικό Στίβο στους κ.κ. Δημήτρη και Μιχάλη Σαράντη, βασικούς μετόχους των εταιριών Τυράς και Όλυμπος Βιομηχανία Γάλακτος.

* Το βραβείο Κοινωνικής Προσφοράς, στον κ. Βασίλη Κωνσταντακόπουλο ιδρυτή και πρόεδρο της εταιρίας Costamare Shipping.

Σημειώνεται πως η Λέσχη Επιχειρηματικότητας, που είναι σωματείο μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, έχει 73 μέλη, όλοι τους επιχειρηματίες της παλαιότερης και της νεότερης γενιάς, με πρόεδρο τον κ. Δημήτρη Μαύρο.

Αναλυτικότερα, σημειώνεται πως ο κ. Βασίλης Φουρλής προτάθηκε για το βραβείο ανάπτυξης για τους εξής λόγους. Συγκεκριμένα, για την αποφασιστική συμβολή του στη μετατροπή μιας υγιούς οικογενειακής επιχείρησης σε έναν από τους μεγαλύτερους εμπορικούς ομίλους της χώρας, γιατί ο όμιλος πραγματοποιεί συνεχώς νέες επενδύσεις και δημιουργεί νέες θέσεις εργασίας, συμβάλλοντας στον εκσυγχρονισμό και στην ανάπτυξη του ελληνικού εμπορίου, αλλά και γιατί αποτελεί χαρακτηριστικό εκπρόσωπο της νέας γενιάς υψηλής μόρφωσης επιχειρηματιών.

Οι αδερφοί Σαράντη προτάθηκαν για το Βραβείο Επίδοσης στο Διεθνή Οικονομικό Στίβο γιατί εκτιμάται πως μετέτρεψαν το μικρό οικογενειακό τυροκομείο σε σύγχρονη γαλακτοβιομηχανία, η εταιρία αποτελεί από τις μεγαλύτερες βιομηχανίες ειδών τροφίμων στη χώρα με εξαγωγές στο 30% της παραγωγής της, αλλά και επειδή απέδειξαν ιδιαίτερη επιχειρηματική ικανότητα, ενώ η εταιρία Τυράς επέκτεινε την παραγωγή της σε Ρουμανία και Βουλγαρία.

Τέλος, ο κ. Βασίλης Κωνσταντακόπουλος βραβεύτηκε με το Βραβείο Κοινωνικής Προσφοράς γιατί είναι ιδρυτικό μέλος και μέλος του δ.σ. του ”Vryonis Center” στο Sacramento της Καλιφόρνια, αλλά και ιδρυτικό μέλος της Μεσσηνιακής Αμφικτιονίας, καθώς και μέλος του UHAC (United Hellenic American Congress).

Επίσης, μεταξύ άλλων είναι χρηματοδότης του συμβουλίου απόδημου ελληνισμού για τον ελληνισμό της Μαύρης Θάλασσας, ενώ κατά τη διάρκεια της προεδρίας του στην HELMEPA, δημιουργήθηκε η HELMEPA Junior της οποίας είναι χρηματοδότης, ενώ μαζί με τον κ. Αρνόκουρο χρηματοδότησε την αναπαλαίωση και διαμόρφωση του Παλαιού Στρατοπέδου Καλαμάτας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v