Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εφορία: 60.000 γκάφες και παράταση για οφειλές

Πρώτα ανακοίνωσαν προθεσμία 48 ωρών για την υπαγωγή στη ρύθμιση για τα ληξιπρόθεσμα και μετά έκαναν… καρδιακούς 60.000 φορολογουμένους καλώντας τους να ρυθμίσουν ληξιπρόθεσμες οφειλές που δεν είχαν.

Εφορία: 60.000 γκάφες και παράταση για οφειλές
Πρώτα ανακοίνωσαν προθεσμία 48 ωρών για την υπαγωγή στη ρύθμιση για τα ληξιπρόθεσμα και μετά έκαναν… καρδιακούς 60.000 φορολογουμένους καλώντας τους να ρυθμίσουν ληξιπρόθεσμες οφειλές που δεν είχαν.

Το σίριαλ της ρύθμισης ληξιπρόθεσμων οφειλών συνεχίστηκε σήμερα με ουρές από το πρωϊ στις εφορίες και το υπουργείο οικονομικών να ανακοινώνει το μεσημέρι παράταση έως τις 30 Μαρτίου.

Ειδικότερα, με απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Παντελή Οικονόμου παρατείνεται έως τις 30 Μαρτίου 2012 η προθεσμία υποβολής αίτησης υπαγωγής στη ρύθμιση ληξιπρόθεσμων οφειλών. Η παράταση αφορά οφειλές οι οποίες κατέστησαν ληξιπρόθεσμες μέχρι και τις 29 Φεβρουαρίου 2012.

Στο έτερο σίριαλ των ηλεκτρονικών ειδοποιήσεων που έστειλε η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων σε 600.000 φορολογουμένους το ηλεκτρονικό ραβασάκι είχε όντως αποδέκτες άτομα με ληξιπρόθεσμα χρέη.

Στη βιασύνη της πάνω, όμως, η ΓΓΠΣ έστειλε «γράμμα» και σε 60.000 φορολογουμένους οι οποίοι έπαθαν σοκ αφού το υπουργείο οικονομικών τους καλούσε να ρυθμίσουν οφειλές που δεν είχαν.

Το λάθος έγινε αντιληπτό και τελικά χθες το απόγευμα η ΓΓΠΣ έστειλε απολογητικό email όπου διευκρίνιζε ότι κατά λάθος έστειλε το συγκεκριμένο γράμμα και καλούσε τους συγκεκριμένους φορολογουμένους να το αγνοήσουν.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v