Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Άδειες για σταθμούς ενέργειας ενέκρινε το ΥΠΑΝ

Νέες άδειες για σταθμούς παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας της ΔΕΗ σε νησιά υπέγραψε ο υφυπουργός Ανάπτυξης, κ. Γιώργος Σαλαγκούδης, εξασφαλίζοντας έτσι την επάρκεια ηλεκτρικής τροφοδοσίας των νησιών.

Άδειες για σταθμούς ενέργειας ενέκρινε το ΥΠΑΝ
Νέες άδειες για σταθμούς παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας της ΔΕΗ ΑΕ σε νησιά, υπέγραψε ο υφυπουργός Ανάπτυξης κ. Γιώργος Σαλαγκούδης.

Οι άδειες που υπεγράφησαν αφορούν στη νήσο Σύμη, ισχύς 1,2 MW, στη νήσο Ανάφη, ισχύς 0,22 MW, στη νήσο Σέριφο, ισχύς 1,5 MW, στη νήσο Αμοργό, ισχύς 1,1 MW.

Με τον τρόπο αυτό εξασφαλίζεται έγκαιρα η επάρκεια ηλεκτρικής τροφοδοσίας των νησιών, επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση.

Σημειώνεται ότι στα πλαίσια της επιτροπής που λειτουργεί στο υπουργείο Ανάπτυξης υπό την προεδρία του υφυπουργού κ. Σαλαγκούδη και με τη συμμετοχή των διοικήσεων των ΡΑΕ, ΔΕΣΜΗΕ και ΔΕΗ, έχουν γίνει διαδοχικές συσκέψεις και έχουν εξεταστεί αναλυτικά τα ζητήματα ασφαλούς ενεργειακής τροφοδοσίας όλων των νησιών, ιδιαίτερα ενόψει του θέρους του 2005.

Στόχος της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Ανάπτυξης, όπως επισημαίνει η ανακοίνωση, είναι να εξασφαλισθεί σε μακροπρόθεσμη βάση η αειφόρος ανάπτυξη των νησιών, βασική προϋπόθεση της οποίας, είναι η ασφαλής ενεργειακή τροφοδοσία.

Στην κατεύθυνση αυτή, σε συνεργασία με τη ΡΑΕ, το ΥΠΑΝ εξετάζει βιώσιμες λύσεις, όπως η ανάπτυξη υβριδικών συστημάτων παραγωγής, που θα συμβάλλουν στην όσο το δυνατόν μεγαλύτερη αξιοποίηση του πλούσιου δυναμικού Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας των νησιών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v