Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Βενιζέλος: Θα καλυφθούν οι αποταμιευτές

Θα βρεθεί τρόπος ώστε να αποζημιωθούν οι Έλληνες αποταμιευτές για τις απώλειες που θα έχουν από τοποθετήσεις σε ελληνικά ομόλογα, υποστήριξε ο Ε. Βενιζέλος. Ρύθμιση για τα στεγαστικά δημοσίων υπαλλήλων.

Βενιζέλος: Θα καλυφθούν οι αποταμιευτές
Θα βρεθεί τρόπος ώστε να αποζημιωθούν οι Έλληνες αποταμιευτές για τις απώλειες που θα έχουν οι τοποθετήσεις τους σε ελληνικά ομόλογα που θα κουρευτούν στο πλαίσιο του PSI, υποστήριξε ο Ευάγγελος Βενιζέλος από το βήμα της βουλής.

“Δεν μπορούμε να πούμε τώρα τον τρόπο καθώς αυτό θα δημιουργήσει προβλήματα στην εξέλιξη του PSI”, υποστήριξε απαντώντας στις εκκλήσεις από την Ντόρα Μπακογιάννη και τον Γιώργο Καρατζαφέρη. 

" Εμείς νύχτα και μέρα ψάχνουμε να βρούμε λύσεις, πρακτικές λύσεις, ώστε να καλυφθούν απολύτως οι Έλληνες αποταμιευτές και να μη δημιουργηθούν δυσεπίλυτα νομικά και οικονομικά προβλήματα για την Ελληνική Δημοκρατία. Και θα μας πιστέψουν οι Έλληνες πολίτες, οι 11.000 αποταμιευτές μέσω τίτλων του Ελληνικού Δημοσίου, γιατί ξέρουν ότι μπορούμε να βρούμε τη λύση αυτή. Λίγη υπομονή χρειάζεται, να ολοκληρώσουμε αυτή την πολύ δύσκολη διαδικασία, να φτάσουμε στην ανταλλαγή των ομολόγων, να φτάσουμε στην έγκριση της δανειακής σύμβασης, να βγούμε σε μία άλλη δημοσιονομική και χρηματοοικονομική κατάσταση", σημείωσε.

Διευκολύνσεις για τους δανειολήπτες - δημοσίους υπαλλήλους
 
Ο κ. Βενιζέλος από το βήμα της Βουλής είπε ότι "έχουμε ψηφίσει διάταξη που προβλέπει ότι μειώνονται οι δόσεις γι’ όλους τους δημοσίους υπαλλήλους και τους άλλους δανειολήπτες του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων και επίκειται η έκδοση της απόφασής μου, με την οποία θα μειωθεί δραστικά η παρακράτηση από το μηνιαίο μισθό, ο οποίος μειώθηκε λόγω του ενιαίου μισθολογίου και η παρακράτηση θα μειωθεί στο μισό. Αντί η παρακράτηση να είναι 6/10 του μισθού θα είναι 3/10 του μισθού. Και αν υπάρχουν δύο μισθωτοί στην οικογένεια ή άλλα έσοδα στο μηνιαίο οικογενειακό εισόδημα, πέραν του ενός μισθού από το Δημόσιο, τότε η δόση συνολικά, πέρα από την παρακράτηση, δεν θα υπερβαίνει τα 4/10 του οικογενειακού μηνιαίου εισοδήματος".

Τέλος, αναφορικά με τη ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών (στην οποία η τρόικα επέβαλε να μειωθούν οι δόσεις εξόφλησης), υποστήριξε ότι είναι αποτέλεσμα του ότι οι δανειστές δεν μας πιστεύουν και θεωρούν ότι με τον τρόπο αυτό διευκολύνονται οι φοροδιαφεύγοντες. Σε κάθε περίπτωση, όσοι έχουν πραγματικά πρόβλημα καλύπτονται από τη ρύθμιση, σημείωσε.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v