Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στο στόχαστρο οι συνταξιούχοι-μαϊμού

Οι συνταξιούχοι-μαϊμού που σύμφωνα με τον Γ. Κουτρουμάνη υπολογίζονται περίπου σε 20.000 και εκτιμάται ότι έχουν ζημιώσει τα ασφαλιστικά ταμεία με 120 εκατ. ευρώ τίθενται στο στόχαστρο των οικονομικών εισαγγελέων.

Στο στόχαστρο οι συνταξιούχοι-μαϊμού
Οι συνταξιούχοι-μαϊμού, που σύμφωνα με τον υπουργό Εργασίας Γιώργο Κουτρουμάνη υπολογίζονται περίπου σε 20.000 και εκτιμάται ότι έχουν ζημιώσει τα ασφαλιστικά ταμεία με 120 εκατ. ευρώ, τίθενται στο στόχαστρο των οικονομικών εισαγγελέων.
 
Με αφορμή τις καταγγελίες του υπουργού Εργασίας αλλά και δημοσιεύματα του τύπου, ο οικονομικός εισαγγελέας Γρηγόρης Πεπόνης διέταξε να γίνει έρευνα, την οποία θα διενεργήσει ο αναπληρωτής του Σπύρος Μουζακίτης.

Αντικείμενο της έρευνας, εκτός του εντοπισμού όσων παράνομα λάμβαναν συντάξεις, είναι να αποδοθούν ευθύνες σε όσους τις ενέκριναν, δηλαδή σε υπαλλήλους, υπηρεσιακούς και μη παράγοντες των ταμείων.

Στο πλαίσιο της έρευνας θα διερευνηθεί εάν έχουν τελεστεί τα κακουργήματα της απάτης και της απιστίας.

Σύμφωνα με όσα αναφέρονται στην έρευνα, ζητούμενο είναι να εξακριβωθεί ο αριθμός των συντάξεων-μαϊμού που δόθηκαν από κάθε ασφαλιστικό ταμείο, τα ακριβή ποσά που έπαιρναν μηνιαίως οι δικαιούχοι καθώς και για πόσα χρόνια τους έχουν καταβληθεί.

Επίσης, ζητείται να εντοπιστούν τα στοιχεία των προσώπων που εισέπρατταν τις συντάξεις, ενώ σε περίπτωση όπου τα ποσά κατετίθεντο σε λογαριασμούς να εντοπιστούν οι δικαιούχοι.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v