Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στο ΣτΕ προσέφυγαν 4 εταιρίες στοιχηματισμού

Στο ΣτΕ προσέφυγαν η "Ένωση Τυχερών Παιγνίων εξ' αποστάσεως" και 4 εταιρείες στοιχηματισμού που εδρεύουν στο Εξωτερικό ζητώντας να κριθεί παράνομη η αναδρομική φορολόγηση του ηλεκτρονικού διαδικτυακού τζόγου.

Στο ΣτΕ προσέφυγαν 4 εταιρίες στοιχηματισμού
Στο Συμβούλιο της Επικρατείας προσέφυγαν η "Ένωση Τυχερών Παιγνίων εξ' αποστάσεως" και τέσσερις εταιρείες στοιχηματισμού που εδρεύουν στο Εξωτερικό ζητώντας να κριθεί παράνομη και αντισυνταγματική η αναδρομική φορολόγηση του ηλεκτρονικού διαδικτυακού τζόγου.

Στο ΣτΕ προσέφυγαν η Remote Gambling Association (Λονδίνο), και οι εταιρείες WHG (International) Limited (Γιβραλτάρ), Hillside (New Media) Limited (Αγγλία), Hillside (Gibraltar) Limited (Γιβραλτάρ) και Betfair Counterparty Services Limited (Μάλτα).

Οι εταιρείες ζητούν να ακυρωθεί απόφαση του υπουργού Οικονομικών με την οποία υπάγονται σε φορολογικό καθεστώς οι εταιρείες παροχής στοιχημάτων και τυχερών παιγνίων μέσω διαδικτύου.

Συγκεκριμένα, οι εταιρείες αυτές φορολογούνται σε ποσοστό 30% επί του μεικτού κέρδους. Επίσης, υποχρεούνται να καταβάλλουν για μία διετία αναδρομικό (2010-2011) φόρο 30% επί των μεικτών κερδών τους, ενώ υποχρεούνται να καταβάλλουν αναδρομικά από την 1η Ιανουαρίου 2010 τον φόρο των παικτών τους (10% επί των κερδών των παικτών).

Στην προσφυγή τους οι εταιρείες μεταξύ άλλων υπογραμμίζουν ότι η επιβολή των επίμαχων φόρων και μάλιστα αναδρομικά είναι αντίθετη στις συνταγματικές επιταγές του άρθρου 5 που αφορά την ελευθερία της οικονομικής δραστηριότητας και του άρθρου 78 το οποίο καθορίζει τους όρους και τις προϋποθέσεις επιβολής φόρων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v