Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Δικαστική έρευνα για τα επεισόδια της Κυριακής

Τη διενέργεια τεσσάρων προκαταρκτικών ερευνών με αφορμή τα επεισόδια το βράδυ της Κυριακής στο κέντρο της Αθήνας και ακόμη μία αναφορικά με την κατάληψη της Νομικής, διέταξε η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών.

Δικαστική έρευνα για τα επεισόδια της Κυριακής
Τη διενέργεια τεσσάρων προκαταρκτικών ερευνών με αφορμή τα επεισόδια το βράδυ της Κυριακής στο κέντρο της Αθήνας και ακόμη μία αναφορικά με την κατάληψη της Νομικής διέταξε η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, Ελένη Ράικου.

Η πρώτη προκαταρκτική έρευνα αφορά καταγγελίες του Ιατρικού Συλλόγου της Αθήνας, ο οποίος σε έγγραφό του κάνει λόγο για επικίνδυνες επιπτώσεις στην υγεία των πολιτών από την εκτεταμένη χρήση χημικών.

Η δεύτερη προκαταρκτική έρευνα αφορά στις συνθήκες τραυματισμού του Μίκη Θεοδωράκη και του Μανώλη Γλέζου, οι οποίοι συμμετείχαν στην συγκέντρωση μπροστά από τη Βουλή ενώ ακόμη μία έρευνα αφορά καταγγελίες ιδιοκτητών καταστημάτων στο κέντρο της Αθήνας, οι οποίοι υποστηρίζουν ότι δέχθηκαν εκβιασμό να δώσουν χρήματα προκειμένου να μην καταστραφούν τα μαγαζιά τους.

Προκαταρκτική έρευνα διατάχθηκε επίσης για τους εν γένει βανδαλισμούς στο Κέντρο.

Επίσης η κ. Ράικου διέταξε προκαταρκτική έρευνα προκειμένου να διαπιστωθεί αν διαπράχθηκαν αυτόφωρα αδικήματα κατά την κατάληψη της Νομικής.

Ο κ. Θεοδόσης Πελεγρίνης, Πρύτανης της Νομικής υποστηρίζει ότι οι Αρχές ήταν ενήμερες για την κατάληψη της Νομικής, ωστόσο δεν παρενέβησαν.

Από την πλευρά της η Εισαγγελία υποστηρίζει ότι εστάλη σχετικό φαξ το απόγευμα του Σαββάτου, με το οποίο όμως ενημερώθηκαν χθες (Δευτέρα).

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v