Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Θύμα της γραφειοκρατίας η μονάδα συμπαραγωγής

"Η μονάδα συμπαραγωγής της Αλουμίνιον είναι από τις μεγαλύτερες και πλέον σύγχρονες στην Ευρώπη. Λειτουργεί 3 χρόνια, αλλά δεν παίρνει εμπορική άδεια εξαιτίας νομοθετικών και ρυθμιστικών ελλείψεων", δηλώνει ο Ε. Μυτιληναίος.

Θύμα της γραφειοκρατίας η μονάδα συμπαραγωγής
"Η μονάδα συμπαραγωγής ηλεκτρισμού και θερμότητας της ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΝ είναι από τις μεγαλύτερες και πλέον σύγχρονες στην Ευρώπη και ενώ βρίσκεται σε λειτουργία εδώ και 3 χρόνια δεν παίρνει εμπορική άδεια εξαιτίας νομοθετικών και ρυθμιστικών ελλείψεων, καθώς και γραφειοκρατικών θεμάτων", δήλωσε ο Ευάγγελος Mυτιληναίος μιλώντας στην τηλεόραση του Bloomberg. 

"Πρόκειται για μια μονάδα που τροφοδοτεί με ρεύμα το εθνικό σύστημα ηλεκτροδότησης και με ατμό το εργοστάσιο αλουμινίου, χωρίς εμπορική άδεια, με αποτέλεσμα να ζημιώνει τον όμιλο με δεκάδες εκατομμύρια ευρώ κάθε χρόνο", πρόσθεσε.

"Το να λειτουργούμε ως ελληνική επιχείρηση, και μάλιστα στη συγκεκριμένη αγορά του αλουμινίου, υπό τις παρούσες συνθήκες είναι σαν να προσπαθούμε να τετραγωνίσουμε τον κύκλο. Είναι σχεδόν αδύνατον, εάν καταφέρνεις σήμερα να λειτουργείς ως επιχείρηση στην Ελλάδα, μπορείς να τα καταφέρεις παντού", υπογράμμισε ο κ. Mυτιληναίος.

Ο ίδιος τάχθηκε κατά της επιστροφής στη δραχμή αλλά και εναντίον της μεγαλύτερης μείωσης των μισθών και των απολαβών.

"Η επιστροφή στη δραχμή θα ήταν χρυσωρυχείο για τις εξαγωγικές επιχειρήσεις, αλλά ως Έλληνας δεν θα ήθελα να δω τη χώρα μου να πηγαίνει 50 χρόνια πίσω. Δεν θέλω να δω τις κοινωνικές αναταράξεις που θα ακολουθήσουν. Πρώτα είμαι Έλληνας και μετά επιχειρηματίας", σημείωσε ο επικεφαλής του ομίλου Μυτιληναίου.

Περιγράφοντας το πολύπλοκο και αβέβαιο περιβάλλον στη χώρα, τόνισε: "Εάν μπορείς να κάνεις δουλειές στην Ελλάδα σήμερα, μπορείς να κάνεις δουλειές οπουδήποτε".

Σε σχέση με το μισθολογικό κόστος, υπογράμμισε: "Κανείς δεν θέλει χαμηλότερα τους μισθούς. Όλοι το σημειώνουμε αυτό. Το βασικό είναι το πώς λειτουργεί η αγορά εργασίας και πόσο ευέλικτη είναι. Οι νέοι νόμοι δείχνουν προς αυτήν την κατεύθυνση".

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v