Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ιδρύεται Ταμείο Στήριξης Ασφαλιστικού Συστήματος

Την ίδρυση Ταμείου Στήριξης του Ασφαλιστικού Συστήματος ΑΕ προωθεί το ν/σ για το προμνημόνιο. Θα αναλάβει την αξιοποίηση της περιουσίας του δημοσίου που θα μεταβιβαστεί στα ταμεία κοινωνικής ασφάλισης.

Ιδρύεται Ταμείο Στήριξης Ασφαλιστικού Συστήματος
Την ίδρυση Ταμείου Στήριξης του Ασφαλιστικού Συστήματος ΑΕ προωθεί το νομοσχέδιο για το προμνημόνιο και το PSI προκειμένου να αναλάβει την αξιοποίηση της περιουσίας του Δημοσίου που θα μεταβιβασθεί στα ταμεία κοινωνικής ασφάλισης, ως αναπλήρωση για τις απώλειες από την ανταλλαγή ομολόγων.

Με την παράγραφο 1 του άρθρου 4 του σχεδίου νόμου παρέχεται εξουσιοδότηση στους Υπουργούς Οικονομικών και Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης για την έκδοση κανονιστικής απόφασης με την οποία συστήνεται ανώνυμη εταιρεία αποκλειστικού σκοπού με την επωνυμία Ταμείο Στήριξης Ασφαλιστικού Συστήματος Α.Ε.» (Ταμείο).

Η αξιοποίηση των περιουσιακών στοιχείων της ιδιωτικής περιουσίας του Δημοσίου ή νομικών προσώπων δημοσίου δικαίου που μεταβιβάζονται στο Ταμείο αποτελεί τον αποκλειστικό σκοπό του Ταμείου, προκειμένου να στηριχθεί οικονομικά το ασφαλιστικό σύστημα της χώρας. Τα περιουσιακά στοιχεία θα προβλέπεται να μεταβιβάζονται και να περιέρχονται στο Ταμείο χωρίς αντάλλαγμα με κοινή υπουργική απόφαση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v