Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Juncker: Δεν βλέπει τελική συμφωνία στο Eurogroup

Tην εκτίμηση ότι δεν πρόκειται να υπάρξει οριστική συμφωνία για την Ελλάδα στη σημερινή συνάντηση των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης, εξέφρασε ο πρόεδρος του Eurogroup,
Jean-Claude Juncker.

Juncker: Δεν βλέπει τελική συμφωνία στο Eurogroup
Tην εκτίμηση ότι δεν πρόκειται να υπάρξει οριστική συμφωνία για την Ελλάδα στη σημερινή συνάντηση των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης, εξέφρασε ο πρόεδρος του Eurogroup, Jean-Claude Juncker.

Πρόσθεσε ωστόσο ότι κάτι τέτοιο δεν "αποτελεί καταστροφή".

"Δεν πιστεύω ότι θα υπάρξει οριστική συμφωνία σήμερα το βράδυ, πρέπει να συζητήσουμε διάφορα θέματα. Δεν πιστεύω ότι κάτι τέτοιο είναι καταστροφή" δήλωσε ο κ. Juncker.

Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Woflgang Schaeuble, δήλωσε και αυτός από την πλευρά του ότι δεν αναμένει κάποιο αποτέλεσμα για την Ελλάδα από τη συνάντηση του Eurogroup.

"Δεν χρειάζεται να περιμένετε γιατί δεν πρόκειται να υπάρξει απόφαση" δήλωσε ο κ. Schaeuble.

Πρόσθεσε ακόμα ότι δεν είναι βέβαιο ότι το ελληνικό χρέος θα μειωθεί στο 120% του ΑΕΠ το 2020.

Όπως μεταδίδει το Reuters, την πεποίθηση ότι δεν θα υπάρξει τελική συμφωνία για την Ελλάδα στο σημερινό Eurogroup, εξέφρασε και ο Ολλανδός υπουργός Οικονομικών Jan Kees de Jager .

"Δεν θα υπάρξει τελική συμφωνία, αλλά το πιο σημαντικό, είναι ότι πρέπει να δούμε πρώτα τι θα πει η τρόικα: ένα ναι ή ένα όχι, γιατί αν η Ελλάδα έχει συμμορφωθεί με όλες τις απαιτούμενες ενέργειες για την εκταμίευση του δεύτερου προγράμματος" δήλωσε ο κ. Jager.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το κλίμα για την Ελλάδα στο eurogroup είναι ιδιαίτερα βαρύ. Οι υπουργοί οικονομικών είναι εξαιρετικά δύσπιστοι και φαίνεται να ζητούν έγγραφες δεσμεύσεις από την ελληνική πολιτική ηγεσία.

Εν τω μεταξύ το Γερμανικό κοινοβούλιο θα συνεδριάσει εκτάκτως αύριο το πρωί (η συνεδρίαση αναμένεται να ξεκινήσει 10:00 ώρα Ελλάδος).

Μοναδικό θέμα στην ατζέντα θα είναι η Ελλάδα και ζητήματα που αφορούν την ανταλλαγή των ομολόγων (PSI), τη νέα δανειακή συμβαση αλλά και τα συμπεράσματα του Eurogroup.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v