Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Προθεσμία ενός μήνα στον πρόεδρο του ΟΔΙΕ

Προθεσμία 30 ημερών δόθηκε στον κατηγορούμενο για χρέη προς το Δημόσιο, πρόεδρο του ΟΔΙΕ, κ. Αλ. Ζάχαρη, ο οποίος οδηγήθηκε σήμερα ενώπιον του ανακριτή.

Προθεσμία ενός μήνα στον πρόεδρο του ΟΔΙΕ
Προθεσμία 30 ημερών δόθηκε στον κατηγορούμενο για χρέη προς το Δημόσιο, πρόεδρο του Οργανισμού Διεξαγωγής Ιπποδρομιών Ελλάδος (ΟΔΙΕ), κ. Αλ. Ζάχαρη, ο οποίος οδηγήθηκε σήμερα ενώπιον του ανακριτή.

Στον κατηγορούμενο δόθηκε η προθεσμία 30 ημερών προκειμένου να τακτοποιήσει τα χρέη ύψους 84 εκατ. ευρώ προς το Δημόσιο ενώ του επιβλήθηκαν οι περιοριστικοί όροι της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισης σε αστυνομικό τμήμα.

Μετά τη λήξη της προθεσμίας εάν δεν έχει γίνει η ρύθμιση χρεών ο επικεφαλής του ΟΔΙΕ, θα οδηγηθεί και πάλι ενώπιον της δικαιοσύνης.

Συνολικά οι οικονομικές υποχρεώσεις του ΟΔΙΕ ανέρχονται σε 242 εκατομμύρια ευρώ.

Ο κατηγορούμενος υποστήριξε οτι προ ολογου ρυθμίστηκε με εφάπαξ καταβολή η οφειλή που αφορά την περίοδο 1.1.2011 έως 31.5.2011 από μη απόδοση φόρου κερδών που ανέρχεται σε 277.220,35 ευρώ ενώ δεν ρυθμίστηκε οφειλή 741.279 ευρώ που αποτελούν το 1,5% επί του 80% των ακαθάριστων εισπράξεων αμοιβαίου στοιχήματος.

Μεταξύ άλλων, απολογούμενος στον ανακριτή ο κ. Ζαχαρης υποστήριξε οτι δεν αποδόθηκαν οι φόροι προκειμένου να καλυφθούν ουσιαστικότερες ανάγκες του οργανισμού όπως είναι η καταβολή μισθοδοσίας στους εργαζομένους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v