Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Διαφωνία Προβόπουλου - ΓΣΕΕ για ασφαλιστικό (upd)

Διάσταση απόψεων αναφορικά με το θέμα του ασφαλιστικού των τραπεζών προέκυψε μεταξύ του Προέδρου της Εμπορικής Τράπεζας, κ. Γ. Προβόπουλου και του κ. Πολυζωγόπουλου, Προέδρου της ΓΣΕΕ. Παρέμβαση Αράπογλου.

Διαφωνία Προβόπουλου - ΓΣΕΕ για ασφαλιστικό (upd)
του Γ. Μαντέλα

Διάσταση απόψεων αναφορικά με το θέμα του ασφαλιστικού των τραπεζών προέκυψε μεταξύ του Προέδρου της Εμπορικής Τράπεζας, κ. Γ. Προβόπουλου και του κ. Πολυζωγόπουλου, Προέδρου της ΓΣΕΕ.

Ο κ. Γ. Προβόπουλος, στη διάρκεια της συνάντησής του με τον Πρόεδρο της ΓΣΕΕ, επισήμανε ότι η λύση που προτείνει είναι προς όφελος τόσο των εργαζομένων όσο και της ανταγωνιστικότητας της τράπεζας που προίσταται.

Ωστόσο ο κ. Πολυζωγόπουλος εξέφρασε την αντίθεσή του στο ”προτεινόμενο σχέδιο”.

Ο Γ. Προβόπουλος συναντήθηκε σήμερα το μεσημέρι με το προεδρείο της ΓΣΕΕ, προκειμένου να συζητήσουν τα νέα δεδομένα που δημιουργούνται μετά την κατάθεση της λύσης για το ασφαλιστικό που πρότεινε ο ίδιος.

Η ΓΣΕΕ ανησυχεί ότι με τη λύση που προτείνεται θα επιβαρυνθεί ακόμα περισσότερο το ήδη προβληματικό Ιδρυμα Κοινωνικών Ασφαλίσεων (ΙΚΑ), μολονότι η Εμπορική Τράπεζα και το Δημόσιο θα συνεισφέρουν από κοινού περίπου 450 εκατ. ευρώ.

Όμως αντιδράσεις υπάρχουν από την ΟΤΟΕ, αλλά και από το σύλλογο εργαζομένων στην τράπεζα, καθώς δεν θέλουν την απορρόφηση των τραπεζοϋπαλλήλων από το ΙΚΑ, αλλά τη δημιουργία ενιαίου ταμείου τραπεζοϋπαλλήλων.

Όπως ισχυρίζονται, με το νέο καθεστώς θίγονται κεκτημένα όπως επιδόματα, επικουρικά κ.λπ. Για το σκοπό αυτό οι εργαζόμενοι στην Εμπορική προχωρούν σε απεργία στις 26/11, ενώ είναι άγνωστη η στάση της ΟΤΟΕ συνολικά.

Στο μεταξύ από τη Λάρισα όπου περιοδεύει ο διοικητής της Εθνικής Τράπεζας, Τάκης Αράπογλου, όταν ερωτήθηκε για το ασφαλιστικό είπε: ”Στον τραπεζικό τομέα το καθεστώς είναι ιδιότυπο και κατά συνέπεια δεν είναι δυνατόν να αντιμετωπιστεί ενιαία το θέμα για όλες τις τράπεζες μαζί”.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με πληροφορίες του euro2day.gr, αύριο ο πρόεδρος της Εμπορικής, κ. Γ. Προβόπουλος θα συναντηθεί με στελέχη του δικτύου της Εμπορικής από όλο το νομό της Αττικής σε κεντρικό ξενοδοχείο, προκειμένου να τους ενημερώσει για το νέο ασφαλιστικό καθεστώς, ενώ το Σάββατο για τον ίδιο λόγο θα επισκεφτεί τη Θεσσαλονίκη.

Επίσης, για την ερχόμενη Τετάρτη θα επιδιωχθεί συνάντηση με τον κ. Θανάση Τσούρα, αρμόδιο για σχετικά θέματα στο ΠΑΣΟΚ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v