Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

OTE: Προχωρά σε λογιστική μείωση του προσωπικού

Στη δημιουργία εταιρείας transfer όπου θα μεταφερθεί μέρος του προσωπικού του πρόκειται να προχωρήσει ο ΟΤΕ εντός του 2012, προκειμένου να μειωθεί το κόστος που λαμβάνεται υπόψιν για τον καθορισμό των τιμών λιανικής.

  • της Μάρως Τσαντήλα
OTE: Προχωρά σε λογιστική μείωση του προσωπικού
Στη δημιουργία εταιρείας transfer όπου θα μεταφερθεί μέρος του προσωπικού του πρόκειται να προχωρήσει ο ΟΤΕ εντός του 2012 προκειμένου να μειωθεί το κόστος το οποίο λαμβάνει υπόψιν του ο ρυθμιστής για τον καθορισμό των τιμών λιανικής.

Όπως ανέφερε πριν από λίγο ο διευθύνων σύμβουλος του οργανισμού, κ. Μιχάλης Τσαμάζ σε ενημερωτική συνάντηση με δημοσιογράφους, σήμερα στον ΟΤΕ υπάρχει πολύς κόσμος που η δραστηριότητά τους δεν αφορά στη λιανική αλλά το κόστος τους συνυπολογίζεται από την ΕΕΤ για τον καθορισμό των τιμών λιανικής.

Είναι λογικό, σημείωσε, οι συνεργάτες αυτοί να μετακινηθούν σε ένα διακριτό τμήμα ώστε τα κόστη του να μην επιβαρύνουν τη λιανική. Ο σχεδιασμός, διευκρίνισε, προβλέπει τη μεταφορά του συγκεκριμένου προσωπικού μέσα στο έτος και εντός του επόμενου διμήνου θα ξεκινήσει ο διάλογος με την ΟΜΕ - ΟΤΕ.

Εν τω μεταξύ από το 2012 ο ΟΤΕ υλοποιώντας τη διεθνή πρακτική που υπάρχει θα αρχίσει να “πληρώνει” την Deutsche Telekom για τις ωφέλειες που έχει από την σύμπραξη με τη γερμανική εταιρεία. Ενδεικτικά ο κ. Τσαμάζ ανέφερε ότι για την αγορά συσκευών αξίας 300 εκατ. ευρώ ο ΟΤΕ, λόγω των συνεργειών που εξασφαλίζει η σύμπραξη με την D.T. είχε όφελος σε ποσοστό 10%, είπε και σημείωσε ότι είναι λογικό να υπάρχει μια ανταποδοτικότητα προς την εταιρεία για το εν λόγω όφελος.

Ο κ. Τσαμάζ άφησε επίσης ανοιχτό το ενδεχόμενο νέων περικοπών στο μισθολογικό κόστος του ΟΤΕ, ιδίως στην περίπτωση που οι κρουνοί των τραπεζών παραμείνουν κλειστοί και ο ΟΤΕ συνεχίσει να έχει πρόβλημα στην αναχρηματοδότηση του δανεισμού του.

Τέλος διευκρίνισε ότι στην περίπτωση που υπάρξει συμφωνία μεταξύ των κοινωνικών εταίρων που θα αφορά στο ζήτημα του 13ου και 14ου μισθού, η συμφωνία αυτή θα εφαρμοστεί και στον ΟΤΕ όπου ήδη έχουν γίνει περικοπές στους μισθούς των εργαζομένων με τη συλλογική σύμβαση που υπεγράφη στα τέλη της προηγούμενης χρονιάς.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v