Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Καμπανάκια ΥΠΑΝ για επάρκεια ηλεκτρικής ενέργειας

Μετά τη χθεσινή δήλωση του υπουργού Ανάπτυξης Δημήτρη Σιούφα, ότι το ηλεκτρικό σύστημα της χώρας βρίσκεται υπό κατάρρευση, ο υφυπουργός Ανάπτυξης Γιώργος Σαλαγκούδης έκανε λόγο σήμερα για ”οριακό σύστημα”.

Καμπανάκια ΥΠΑΝ για επάρκεια ηλεκτρικής ενέργειας
της Χρύσας Λιάγγου

Μετά τη χθεσινή δήλωση του υπουργού Ανάπτυξης Δημήτρη Σιούφα, ότι το ηλεκτρικό σύστημα της χώρας ενόψει του 2005 βρίσκεται υπό κατάρρευση, ο υφυπουργός Ανάπτυξης Γιώργος Σαλαγκούδης έκανε λόγο σήμερα για ”οριακό σύστημα”.

Σημειώνεται πως ο υπουργός Ανάπτυξης κατά τη διάρκεια ομιλίας του στο συνέδριο για την ενέργεια δήλωσε χαρακτηριστικά ότι ”υπό κατάρρευση βρίσκεται όλο το σύστημα ηλεκτρικής ενέργειας”.

Στην πρωινή συνάντηση του συνεδρίου για την ενέργεια στη Νοτιοανατολική Ευρώπη ο κ. Σαλαγκούδης τόνισε ότι υπάρχει πρόβλημα στην επάρκεια της τροφοδότησης, σημειώνοντας ότι το σύστημα είναι οριακό για την ερχόμενη χρονιά.



Ο ίδιος ανέφερε επίσης ότι η απελευθέρωση γίνεται υπό καθεστώς ενεργειακής στενότητας και ότι η ηλεκτρική ενέργεια είναι ένα αγαθό που δεν μπορούμε να σπαταλάμε για τον επόμενο χρόνο.

Ο πρόεδρος της ΔΕΗ κ. Γιάννης Παλαιοκρασάς απέδωσε το πρόβλημα στην έλλειψη παραγωγικού δυναμικού, ενώ εξέφρασε απαισιοδοξία για την αποτελεσματικότητα της απελευθέρωσης της αγοράς.

Ο κ. Παλαιοκρασάς επανέφερε το θέμα των τιμολογίων, θέτοντας εμμέσως πλην σαφώς θέμα αυξήσεων, αφού σημείωσε χαρακτηριστικά ότι τα τιμολόγια της ΔΕΗ θα πρέπει να απελευθερωθούν.

Συμπλήρωσε παράλληλα ότι οι τράπεζες επικαλούνται τα χαμηλά τιμολόγια για να μη χρηματοδοτήσουν τα projects παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας.

”Είμαστε παλαιολιθικοί στο θέμα των τιμολογίων” ήταν η χαρακτηριστική φράση του κ. Παλαιοκρασά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v