Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Παντελής:Δεν βλέπει "παρέμβαση" στους εισαγγελείς

Συνάντηση με τον επικεφαλής της Taskforce κ. Χόρστ Ραιχενμπαχ θα έχει αύριο ο οικονομικός εισαγγελέας κ. Γρηγόρης Πεπόνης. Αντικείμενο της -προ καιρού- προγραμματισμένης συνάντησης είναι η ανταλλαγή τεχνογνωσίας.

Παντελής:Δεν βλέπει παρέμβαση στους εισαγγελείς
Συνάντηση με τον επικεφαλής της Taskforce κ. Χόρστ Ραιχενμπαχ θα έχει αύριο ο οικονομικός εισαγγελέας κ. Γρηγόρης Πεπόνης. Αντικείμενο της -προ καιρού- προγραμματισμένης συνάντησης είναι η ανταλλαγή τεχνογνωσίας για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής και της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα.

Εντωμεταξύ, σε εξέλιξη βρίσκεται η έρευνα που διενεργείται από τον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Φώτη Μακρή αναφορικά με τις συνθήκες παραίτησης των δύο οικονομικών εισαγγελέων κ. Γρ. Πεπόνη και Σπ. Μουζακίτη.

Στον κ. Μακρή κατέθεσε σήμερα ο εποπτεύων των δυο αντεισαγγελέων, αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Νίκος Παντελής.

Ο ανώτατος εισαγγελικός λειτουργός υπέβαλε στον κ. Μακρή αναφορά 10 σελίδων την οποία επιβεβαίωσε και ενόρκως.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Παντελής φέρεται να επιβεβαίωσε τα πραγματικά περιστατικά που κατέθεσαν οι δύο οικονομικοί εισαγγελείς ωστόσο επεσήμανε οτι ο ίδιος - αλλά και εκείνοι- την δεδομένη περίοδο δεν τα εξέλαβαν ως παρέμβαση.

Ειδικότερα, ο κ. Παντελής φέρεται να υποστήριξε ότι ήταν αυτόπτης και αυτήκοος μάρτυρας στις δύο περιπτώσεις που οι οικονομικοί εισαγγελείς θεωρούν ότι δέχθηκαν παρέμβαση. Ως προς την τρίτη περίπτωση ο κ. Παντελής δήλωσε ενήμερος καθώς το περιστατικό του μεταφέρθηκε από τους κ. Πεπόνη και Μουζακίτη.

Εν συνεχεία, ο αντεισαγγελέας κ. Φώτης Μακρής αναμένεται να καλέσει προς κατάθεση κάποιους από τους εισαγγελείς Πρωτοδικών οι οποίοι συνεργάζονταν με τους δύο εισαγγελείς Εφετών στην δίωξη του οικονομικού εγκλήματος, ενώ αύριο ο εισαγγελικός λειτουργός αναμένεται να πραγματοποιήσει προγραμματισμένη επίσκεψη επιθεώρησης στην Ευελπίδων αλλά και το ΣΔΟΕ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v