ML: Κάτω του 100% το χρέος εάν πετύχει το PSI

Σημαντική θεωρεί η Merrill Lynch Wealth Management την επιτυχία του PSI για το δημόσιο χρέος. Θεωρεί ότι θα βοηθήσει να μειωθεί σε επίπεδα που θα το καταστούν βιώσιμο, ακόμα και κάτω του 100% του ΑΕΠ το 2020.

ML: Κάτω του 100% το χρέος εάν πετύχει το PSI
Σημαντική θεωρεί η Merrill Lynch Wealth Management την επιτυχία του PSI για το ελληνικό δημόσιο χρέος, καθώς θα βοηθήσει να μειωθεί κοντά σε επίπεδα που θα το καταστούν βιώσιμο.

Ειδικότερα, εκτιμά ότι εάν πετύχει το PSI, το 2020 το ελληνικό δημόσιο χρέος θα είναι κάτω από το 100%, υπό την προϋπόθεση ότι τα μέτρα της λιτότητας και οι μεταρρυθμίσεις θα εξελιχθούν κανονικά και θα πετύχουν το στόχο τους.

Σημαντική είναι επίσης η εκτίμηση ότι η ύφεση της ελληνικής οικονομίας το 2012 θα περιοριστεί σημαντικά, στο -1,8% από το -5,3% που ήταν το 2011.

Ταυτόχρονα, εκτιμά ότι η άτακτη χρεοκοπία ή και η αποχώρηση κάποιας χώρας από το κοινό νόμισμα παραμένει ο βασικότερος κίνδυνος των αγορών, ενώ σε αυτή την περίπτωση, θα υπάρξουν απότομες και μαζικές αναλήψεις από τους καταθέτες (bank runs δηλαδή) και στη συνέχεια υπερβολικά μέτρα λιτότητας.

Οι επενδυτικές προτάσεις για το 2012

Σύμφωνα με την ανάλυση της Merrill Lynch Wealth Management για τις προοπτικές του 2012, οι επενδυτές ανησυχούν για τον κίνδυνο μιας ακόμη μεγαλύτερης απογοήτευσης, ενώ βρίσκονται ήδη σ’ ένα περιβάλλον εύθραυστης ανάπτυξης.

“Η δυνατότητα να διασφαλιστεί η διαφοροποίηση του συνόλου των επενδυτικών χαρτοφυλακίων περιπλέκεται καθώς μειώνεται ο αριθμός των ‘ασφαλών λιμένων’,” σημειώνει ο κ. Jooste. “Επιλέγουμε μετοχές με καλή μερισματική απόδοση, ποιότητα και αναπτυξιακές προοπτικές.”

“Όσον αφορά την επιλογή μετοχών, προτείνουμε στους επενδυτές το 2012 να επικεντρώνονται στις εταιρείες μεγάλης κεφαλαιοποίησης που διαθέτουν ισχυρές χρηματοροές και ανοδική μερισματική απόδοση,” σημειώνει ο κ. Jooste.

Σε ένα τέτοιο περιβάλλον, η Merrill Lynch Wealth Management EMEA συνιστά το χτίσιμο θέσεων (overweight) σε μετοχές του αμερικανικού και του αγγλικού χρηματιστηρίου, ως την πιο αποτελεσματική τοποθέτηση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v