Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μποτόπουλος: Δικαιοσύνη στη Σοφοκλέους

Δικαιοσύνη στη Σοφοκλέους υποσχέθηκε ο νέος πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς κ. Κ. Μποτόπουλος, σημειώνοντας ότι η Εποπτική Αρχή πρέπει να έχει σταθεροποιητικό ρόλο.

Μποτόπουλος: Δικαιοσύνη στη Σοφοκλέους
Δικαιοσύνη στη Σοφοκλέους υποσχέθηκε ο νέος πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς κ. Κ. Μποτόπουλος, σημειώνοντας ότι η Εποπτική Αρχή πρέπει να έχει σταθεροποιητικό ρόλο. Μιλώντας στη διάρκεια της εκδήλωσης για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας στο Χρηματιστήριο Αθηνών, ο νέος πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς δήλωσε ότι αυτό που πρωτεύει είναι να υπάρξει αίσθηση δικαίου, ρόλο που επωμίζονται κατά κύριο λόγο ο ίδιος και η Εποπτική Αρχή.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της ΕΧΑΕ κ. Ιάκωβος Γεωργάνας δήλωσε αισιόδοξος για το 2012, σημειώνοντας ότι, εφόσον ο προϋπολογισμός εκτελεστεί και υπάρξει επανεκκίνηση των έργων, η χρονιά μπορεί να εξελιχθεί θετικότερα σε σχέση με το 2011.

Ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΧΑΕ και πρόεδρος του Χ.Α., κ. Σωκράτης Λαζαρίδης, τόνισε ότι απαιτείται αποφασιστικότητα για τους πρώτους κρίσιμους μήνες του 2012, οι οποίοι θα κρίνουν και την εξέλιξη της χρονιάς για τη χώρα και κατ’ επέκταση για το Χρηματιστήριο Αθηνών.

Σημείωσε ότι η ΕΧΑΕ θα συνεχίσει με εξωστρέφεια, επιδιώκοντας με συνεχείς επαφές να διατηρήσει το Χ.Α. μεταξύ των αγορών που συγκεντρώνουν το ενδιαφέρον των ξένων θεσμικών επενδυτών, παρά τις σημαντικές δυσκολίες που προκαλεί η συρρίκνωση του χρηματοπιστωτικού τομέα διεθνώς. Ο κ. Λαζαρίδης τόνισε ότι θα συνεχιστεί η προσπάθεια περιστολής των δαπανών και των χρεώσεων κι εισαγωγής νέων προϊόντων και έκλεισε την ομιλία του εκφράζοντας την ευχή η χρονιά να έχει την κατάληξη που όλοι προσδοκούμε.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του ΣΜΕΧΑ, κ. Αλέξανδρος Μωραϊτάκης, επανέλαβε το πάγιο αίτημα του συνδέσμου να διευρυνθεί το φάσμα των προς διαπραγμάτευση προϊόντων του ΧΑΑ με την εισαγωγή περισσότερων σειρών ομολόγων και εντόκων γραμματίων του Δημοσίου καθώς και να προσαρμοστεί το ωράριο της συνεδρίασης στους χαμηλούς τζίρους της περιόδου. «Με αυτούς τους τζίρους το ωράριο πρέπει να μειωθεί γιατί οι χρηματιστηριακές δεν αντέχουν τα υψηλά κόστη», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μωραϊτάκης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v