Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Έρχονται παρατάσεις για τέλη κυκλοφορίας-φόρους

Παράταση της προθεσμίας πληρωμής των τελών κυκλοφορίας 2012 που κανονικά εκπνέει στις 30 Δεκεμβρίου , έως τις 10 Ιανουαρίου σχεδιάζει σύμφωνα με πληροφορίες το υπουργείο Οικονομικών.

Έρχονται παρατάσεις για τέλη κυκλοφορίας-φόρους
Παράταση της προθεσμίας πληρωμής των τελών κυκλοφορίας 2012 που κανονικά εκπνέει στις 30 Δεκεμβρίου, έως τις 10 Ιανουαρίου σχεδιάζει σύμφωνα με πληροφορίες το υπουργείο Οικονομικών.

Παράλληλα μελετά ολιγοήμερη παράταση των προθεσμιών για την πληρωμή φόρων και την υποβολή δηλώσεων που εκπνέουν στις 30 Δεκεμβρίου, προκειμένου να απορροφηθούν τα προβλήματα εξαιτίας της απεργίας των εφοριακών υπαλλήλων στις 29 και 30 Δεκεμβρίου.

Την ερχόμενη Παρασκευή εκπνέουν οι προθεσμίες για την πληρωμή δόσεων φόρου εισοδήματος για όσους έχουν λάβει καθυστερημένα τα εκκαθαριστικά σημειώματα, έκτακτης εισφοράς ενώ λήγουν και οι προθεσμίες για την υπαγωγή στην περαίωση και την υποβολή φορολογικών δηλώσεων του παρελθόντος χωρίς πρόστιμα και προσαυξήσεις.

Για όλες αυτές τις περιπτώσεις το υπουργείο Οικονομικών προσανατολίζεται σε παράταση προθεσμιών η οποία στη χειρότερη περίπτωση θα είναι μόλις έως τις 2 Ιανουαρίου καθώς ο νόμος προβλέπει ότι σε περίπτωση απεργίας, οι προθεσμίες που λήγουν μεταφέρονται για την επόμενη εργάσιμη ημέρα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v