Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΠΣΕ: Από περισσότερες τράπεζες οι χρηματοδοτήσεις

Περισσότεροι από 200 εκπρόσωποι εξαγωγικών επιχειρήσεων και συλλογικών φορέων από όλη τη χώρα, είχαν τη δυνατότητα να υποβάλλουν Αιτήσεις Ένταξης στο Πρόγραμμα «Εξωστρέφεια-ΟΑΕΠ», κατά τη διάρκεια Ειδικής Εκδήλωσης.

ΠΣΕ: Από περισσότερες τράπεζες οι χρηματοδοτήσεις
Περισσότεροι από 200 εκπρόσωποι εξαγωγικών επιχειρήσεων και συλλογικών φορέων από όλη τη χώρα, είχαν τη δυνατότητα να ενημερωθούν και να υποβάλλουν Αιτήσεις Ένταξης στο Πρόγραμμα «Εξωστρέφεια-ΟΑΕΠ», κατά τη διάρκεια Ειδικής Εκδήλωσης, που διοργάνωσε ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Εξαγωγέων, την Τρίτη 20 Δεκεμβρίου στην Αθήνα.

Στην εκδήλωση, ανακοινώθηκε και επίσημα η επέκταση του αριθμού των συνεργαζόμενων Τραπεζών, στις οποίες θα μπορούν να προσέρχονται πλέον οι ελληνικές εξαγωγικές επιχειρήσεις, προκειμένου να εξασφαλίζουν ισόποση χρηματική κάλυψη των ασφαλισμένων –στον ΟΑΕΠ- τιμολογίων, αξίας έως € 200.000 για 4 μήνες και με ευνοϊκό επιτόκιο, χωρίς εμπράγματες εξασφαλίσεις.

Πλέον, πέραν των Alpha Bank, Eurobank EFG, Marfin, Πειραιώς, οι ενδιαφερόμενοι εξαγωγείς θα μπορούν να απευθύνονται και στην Εθνική Τράπεζα, ενώ σύντομα θα ακολουθήσει και το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο.

Όπως δήλωσε η πρόεδρος του ΠΣΕ και του Οργανισμού Ασφάλισης Εξαγωγικών Πιστώσεων (ΟΑΕΠ), κυρία Χριστίνα Σακελλαρίδη «η εκδήλωση ανέδειξε αφ’ ενός τη χρησιμότητα και την καινοτομικότητα του Προγράμματος, αλλά και σημεία που χρήζουν βελτιώσεων, προκειμένου να εξυπηρετούνται άμεσα οι Έλληνες Εξαγωγείς.

Η ίδια τόνισε ότι «το πρωτοποριακό αυτό Πρόγραμμα αποτελεί οδηγό αποτελεσματικής σύμπραξης του Δημοσίου, του Ιδιωτικού Τομέα και των Τραπεζών, απαντώντας στις σύγχρονες ανάγκες των ελληνικών εξαγωγικών επιχειρήσεων. Αναγνωρίζοντας όλοι τις ιδιαίτερες συνθήκες που επικρατούν στην ελληνική οικονομία σήμερα, θα πρέπει να αξιοποιήσουμε όλα τα διαθέσιμα εργαλεία, με γνώμονα αναπτυξιακό, υπό το κοινό όραμα για μία πιο εξωστρεφή ελληνική οικονομία».

Η εκδήλωση, που έλαβε χώρο στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο της Αθήνας, με την υποστήριξης της Marfin Egnatia Bank, ξεκίνησε με χαιρετισμό του Αντιπροέδρου του ΠΣΕ, κυρίου Γιώργου Καρδασιλάρη, που αναφέρθηκε στο ρόλο του Προγράμματος για την αντιμετώπιση του μεγαλύτερου άγχους του Έλληνα Εξαγωγέα σήμερα: την απόκτηση ρευστότητας, επισημαίνοντας τα εξής:

«Πριν από μερικά χρόνια τα βασικά άγχη των Εξαγωγέων ήταν η εξεύρεση των πελατών, η αξιολόγηση της αξιοπιστίας τους και η εξασφάλιση της πληρωμής. Σήμερα, είναι η ρευστότητα. Όχι η τόνωση ή η ενίσχυση της ρευστότητας, αλλά η πρόσβαση σε νέες γραμμές χρηματοδότησης».

Το ρόλο των Τραπεζών στην πορεία ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας, επεσήμανε στο χαιρετισμό του και ο Πρόεδρος του ΕΒΕΑ, κ. Κων/νος Μίχαλος, υπογραμμίζοντας «η εξυγίανση των δημοσιονομικών μεγεθών και η προώθηση μεταρρυθμίσεων θα επαναφέρει την εμπιστοσύνη των αγορών στην ελληνική οικονομία, θα ευνοήσει τη ρευστότητα των Ελληνικών Τραπεζών και κατά συνέπεια τη χρηματοδότηση των ελληνικών επιχειρήσεων».

Από την πλευρά του, ο Γενικός Διευθυντής του ΟΑΕΠ, κύριος Βασίλης Λάζαρης, παρούσιασε αναλυτικά τα 9 βήματα για την ένταξη στο Πρόγραμμα «Εξωστρέφεια-ΟΑΕΠ» σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι προωθούνται ήδη βελτιώσεις για την ακόμη ταχύτερη ένταξη των εξαγωγικών επιχειρήσεων σε αυτό.

Οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν άμεσα και για τις διαδικασίες που ακολουθούν οι συνεργαζομένες Τράπεζες, εκπρόσωποι των οποίων επεσήμαναν ότι «η χρηματοδότηση ξεκινά σε διάστημα 10-20 ημερών μετά την υποβολή των φορτωτικών εγγράφων επιβεβαίωσης της εξαγωγής, με επιτόκιο σημαντικά χαμηλότερο από αυτό της αγοράς».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v