Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ε. Βενιζέλος: Είμαστε κοντά σε συμφωνία για PSI

Είμαστε κοντά σε συμφωνία για το PSI είπε ο υπουργός Οικονομικών Ευ. Βενιζέλος μιλώντας σε εκδήλωση της Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής. Είναι εφικτή αν οι εταίροι μας σεβαστούν τη συμφωνία της 26ης/10.

Ε. Βενιζέλος: Είμαστε κοντά σε συμφωνία για PSI
Είμαστε κοντά σε συμφωνία για το PSI, είπε ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγ. Βενιζέλος μιλώντας σε εκδήλωση της Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής.

«Το πιστεύω αυτό», τόνισε, συμπληρώνοντας πως «είναι εφικτό αν οι εταίροι μας σεβαστούν τη συμφωνία της 26ης Οκτωβρίου».

"Το πραγματικό κόστος ενδεχόμενης εξόδου από το ευρώ θα ήταν η διάλυση του κοινωνικού ιστού", τόνισε, για να προσθέσει ότι "με την κρίση έχει διαρραγεί ο εθνικός ιστός. Kανείς δεν εμπιστεύεται κανέναν και για τίποτα".

O ίδιος ξεχώρισε τέσσερα βήματα για να αποκαταστήσουμε τη σχέση εμπιστοσύνης.

Συγκεκριμένα, ανέφερε:

"- Πρώτο βήμα: Να διαμορφώσουμε ένα εθνικό πρόγραμμα επιστροφής των καταθέσεων.
- Δεύτερο βήμα: Μένουμε στην Ελλάδα.
- Τρίτο βήμα: Να απευθυνθούμε στη μεσαία τάξη και να την πείσουμε ότι υπάρχει και θα υπάρχει.
-Τέταρτο βήμα: Να πείσουμε ότι κανείς δεν θα μείνει μοναδικό και εγκαταλελειμμένο θύμα της κρίσης".

Σημείωσε επίσης πως "το Eθνικό Φορολογικό Σύστημα μπορεί να μετατραπεί σε μηχανισμό αποκατάστασης του αισθήματος δικαίου".


***Αναλυτικά η ομιλία του αντιπροέδρου της κυβέρνησης και υπουργού Οικονομικών κ. Ευάγγελου Βενιζέλου στην ημερίδα της Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής δημοσιεύεται στη δεξιά στήλη "Συνοδευτικό Υλικό".

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v