Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εως 10/1 οι έγγραφες εξηγήσεις από Λ. Λαυρεντιάδη

Προθεσμία μέχρι τις 10 Ιανουαρίου έλαβαν ο κ. Λαυρεντιάδης και η συνεργάτιδά του, προκειμένου να υποβάλλουν έγγραφες εξηγήσεις για την υπόθεση των παράνομων χρηματοδοτήσεων μέσω της Proton Bank.

Εως 10/1 οι έγγραφες εξηγήσεις από Λ. Λαυρεντιάδη
Στις αρχές του έτους αναμένεται να ολοκληρωθεί η εισαγγελική έρευνα που διενεργείται από τον εισαγγελέα Πρωτοδικών Γιάννη Δραγάτση αναφορικά με δάνεια ύψους 700 εκατ. ευρώ που δόθηκαν από την Proton Bank επί προεδρίας του Λαυρέντη Λαυρεντιάδη προς εταιρείες "αμέσου ή εμμέσου επιρροής του" .

Από τους συνολικά 31 υπόπτους που έχουν κληθεί ως ύποπτοι τέλεσης κακουργηματικών πράξεων, οι 29 μέχρι το τέλος της εβδομάδας θα έχουν υποβάλλει τις έγγραφες εξηγήσεις τους. Ωστόσο ο κ. Λαυρεντιάδης και συνεργάτιδά του που φέρεται να εμπλέκεται στην υπόθεση ζήτησαν και έλαβαν προθεσμία μέχρι τις 10 Ιανουαρίου.

Στους 31 υπόπτους περιλαμβάνονται μέλη της επιτροπής πιστοδοτήσεων και του Δ.Σ της Proton Bank, καθώς και ιδιώτες στους οποίους φέρεται να κατέληγαν κάποια δάνεια. Η κλήση αφορά την περίοδο του 2010 όταν πρόεδρος του Δ.Σ. της τράπεζας ήταν ο κ. Λαυρεντιάδης.

Μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία των εγγράφων εξηγήσεων, ο εισαγγελέας Πρωτοδικών κ. Δραγάτσης αναμένεται να συντάξει πόρισμα στο οποίο θα αποφαίνεται για το αν θα πρέπει να απαγγελθούν κατηγορίες σε βάρος των υπόπτων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v